blogi luonnosta ja luonnonläheisestä elämästä

Saaristosta

30.5.2021

Kerttujen laulu vehreällä rantaniityllä. Auringonpaiste tyystin pilvettömältä, huikaisevan siniseltä taivaalta. Korkealla kaksi uljasta merikotkaa kaartelee rauhallista taivastanssia. Kotkat kohoavat aina vain ylemmäs, kunnes niitä ei pysty enää erottamaan ilman kiikareita. Kirkkaus sattuu silmiin, auringonpaiste ihoon. Kaikessa on kesän tunnelma. 

 

Tämä terävän aurinkoinen hetki Iniön Jumon kylältä oli se, joka minulle tuli ensimmäisenä mieleen miettiessäni, mitä kirjoittaisin viikonlopustani nyt, kun olen palannut kotiin reissusta ja koen tarvetta kirjoittaa jotain, mutten tiedä, mistä aloittaisin ja mitä ehtisin saada naputeltua ennen kuin nukahdan.


Toukokuu on aina yllättäjä. Yhtenä päivänä sataa lunta, toisena onkin jo kesä. Tyhjä viikonloppu täyttyy jollakin yllättävällä seikkailulla. Tänä viikonloppuna se oli roadtrip Saariston rengastielle. Ajoimme rengastien ympäri kolmessa päivässä, ihailimme maisemia, havainnoimme lintuja, kuljimme luonnossa, pistäydyimme puodeissa ja söimme ihania saariston herkkuja. 


Postaan myöhemmin siitä ja paljon muustakin. Minulla on valtavasti valokuvia odottamassa tsekkausta ja säätöä, aivan valtavasti muistoja ja muistiinpanoja odottamassa kanavointia tekstiksi. Minulla ei ole ollut tarpeeksi aikaa niille, ja se on sääli. Nyt postaan vain tämän ja menen nukkumaan, mutta palaan pian asiaan.


 

Saariston rengastie toukokuussa

Osa 1: Isoa rengastietä myötäpäivään

Osa 2: Ihanat puodit ja ruokapaikat 

Osa 3: Retkeilyä ja lintuhavaintoja

6 kommenttia

 1. Suomen luonto on niin kaunis!💛

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
 2. Ihastuttava, levollinen kuva! Toukokuu on ihan parasta; nautitaan tästä hetkestä ja kotimaan ihanasta luonnosta!

  VastaaPoista
 3. Voinko muuttaa tuohon taloon asumaan!?😍Ihana tunnelma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, ainakin se vaikutti (asumattomalta?) vanhalta mökiltä jonkun isomman talon pihapiirissä, joten ties vaikka se olisi kesäasunnoksi vuokrattavissa.

   Poista