blogi luonnosta ja luonnonläheisestä elämästä

Tutustu


Rakastan kirjoittamista. Blogini on paikka, jossa julkaisen kirjoituksiani etenkin luonnosta ja luontoon liittyvistä harrastuksista. Haluan tekstieni kautta kutsua teidät mukaan seikkailuilleni sekä jakaa kokemuksiani ja havaintojani. Useimmiten kirjoitan blogia kuin avointa päiväkirjaa.

Vietän ison osan ajastani joko luonnossa liikkuen tai kotona kasveja hyysäten. Meillä on parvekepuutarha pienellä lasitetulla etelänpuolen parvekkeella, kasvimaa viljelylaatikoissa keskellä turkulaista lähiötä ja kerrostalokaksio täynnä huonekasveja. Retkillä havainnoin erityisellä mielenkiinnolla lintuja.


Opiskelen biologiaa ja ympäristötiedettä. Näkökulmani onkin paitsi luontofiilistelijän myös luonnontieteilijän, ja kirjoitan välillä yliopisto-opiskelusta ja tieteenteosta. Myös ympäristöystävällinen elämäntapa on tullut minulle vuosi vuodelta tärkeämmäksi ja noussut keskeisemmin blogini sisältöä läpileikkaavaksi teemaksi. Kirjoitan välillä vegaaniruokavaliosta.

Elämäntyyliini kuuluvat erilaiset seikkailut* ja reissut. Maakuntamatkailu, omatoimireissaaminen ja roadtripit ovat parhautta. Vaikka välillä suuntaankin suhteellisen kauas, enimmäkseen liikuskelen kuitenkin Varsinais-Suomen lähikohteissa.

Kun kirjoitan lähipiirini ihmisistä, kutsun heitä omintakeisilla lempinimillä. Asun ja elän toisen biologin kanssa, joka tunnetaan nimellä Krotti. Minulla on kaksi ihan loistavaa siskoa, joita nimitän Pölleksi ja Vieteripelleksi. Heidän puolisonsa ovat Mölysammakko ja Vuohi. Toveri Vötkylä on ystäväni, joka asuu viereisessä korttelissa ja käy meillä usein kahvilla. Naakkuli, Lilla Milla ja Lissukka ovat alkujaan opiskelukavereita.


En ole täysin terve yksilö. Elämääni mutkistavat muun muassa lukuisat allergiat, yliherkkyydet ja astma, jotka aiheuttavat välillä yllättävän kimurantteja vaikeuksia tilanteissa, joiden voisi olettaa olevan enimmäkseen harmittomia. Ratkaisujen keksiminen on kuitenkin palkitsevaa, ja niitä on mukavaa jakaa eteenpäin, joten kirjoittelen välillä aiheesta.

Vakavan sortin työuupumus ikävine seurauksineen on myös koettu, mutta nyt ollaan matkalla kohti parempaa. Nykyään pyrin pitämään elämäntyylini niin leppoisana ja rentona kuin tehokas, herkästi innostuva luonteeni vain sallii. Koska aihe on minulle tärkeä, pidän sitä ajoittain esillä.

Perustin tämän blogin kokeilumielisesti kuusi vuotta sitten, ja löydettyään suuntansa se jäi elämään. Bloggasin pitkään nimimerkillä Varpuslintu. Vaikka olen uudistanut blogiani, olen myös säilyttänyt valtaosan vanhoista postauksista.

Julkaisen uutta sisältöä tavallisesti viikoittain. Toivottavasti viihdyt kirjoitusteni parissa. Antoisia lukuhetkiä!


*) Seikkailu: Jännittävä ja yllätyksellinen matka, joka alkaa yleensä kotiovelta. Voi olla pitkä ja rönsyilevä tai lyhyt ja ytimekäs. Saattaa olla luontoretki mutta ei välttämättä - kohteena voi olla myös vaikkapa jokin mukava myymälä (ihan tavallinen markettikin kelpaa, jos sillä tuulella ollaan), mielenkiintoiset messut tai con, vieras maa tai paikkakunta (esim. Laihia!) tai pahvilaatikkomuseo.