blogi luonnosta ja luonnonläheisestä elämästä

Tutustu


Rakastan kirjoittamista. Blogini on paikka, jossa julkaisen kirjoituksiani etenkin luonnosta ja luontoon liittyvistä puuhistani. Haluan tekstieni kautta kutsua teidät mukaan seikkailuille ja jakaa kokemuksiani. Bloggaan myös dokumentoidakseni hetkiä elämästäni, ja välillä blogini toimiikin matkapäiväkirjana, havaintovihkona tai puutarhamuistiona.


Keskeisiä ajanvietteitäni ovat luonnossa liikkuminen ja kasvien hyysääminen kotona. Meillä on parvekepuutarha pienellä lasitetulla etelänpuolen parvekkeella, kasvimaa viljelylaatikoissa keskellä lähiötä ja kerrostalokaksio täynnä huonekasveja. Havainnoin erityisellä mielenkiinnolla lintuja.

 

 

Opiskelen biologiaa. Näkökulmani onkin paitsi luontofiilistelijän myös luonnontieteilijän, ja kirjoitan välillä yliopisto-opiskelusta ja tieteenteosta. Opiskelun ohessa työskentelen aikakauslehtialalla ja teen töitä järjestökentällä.

 

Ympäristöystävällinen elämäntapa on noussut blogini sisältöä läpileikkaavaksi teemaksi. Kirjoitan silloin tällöin vegaaniruuasta ja saatan myös puhua luonnonsuojelusta.

 

Elämäntyyliini kuuluvat erilaiset seikkailut* ja reissut. Maakuntamatkailu, omatoimireissaaminen ja roadtripit ovat parhautta. Vaikka välillä suuntaankin suhteellisen kauas, enimmäkseen liikuskelen kuitenkin Varsinais-Suomen lähikohteissa. Olen vahvasti maatapitkinmatkustaja.

 

Kun kirjoitan lähipiirini ihmisistä, kutsun heitä omintakeisilla lempinimillä. Minulla on yhteinen koti ja elämä toisen biologin kanssa, joka tunnetaan nimellä Krotti. Sisaruksiani nimitän Pölleksi ja Vieteripelleksi, ja heidän puolisonsa ovat Mölysammakko ja Vuohi. Vötkylä on ystävä, joka asuu viereisessä korttelissa ja käy meillä usein kahvilla. Naakkuli, Lilla M ja Lissukka ovat myös biologeja. 

 

 

En ole täysin terve. Elämääni mutkistavat allergiat, yliherkkyydet ja astma, jotka aiheuttavat välillä vaikeuksia tilanteissa, joiden voisi olettaa olevan enimmäkseen harmittomia. Ratkaisujen keksiminen on kuitenkin palkitsevaa, ja niitä on mukavaa jakaa eteenpäin, joten kirjoittelen välillä aiheesta.

 

Olen kokenut myös vakavan työuupumuksen ja masennuksen. Nykyään pyrin pitämään elämäntyylini niin leppoisana ja rentona kuin herkästi innostuva luonteeni vain sallii. Koska aihe on minulle tärkeä, pidän sitä ajoittain esillä.

 

Perustin tämän blogin huumorilla vuonna 2014, mutta löydettyään suuntansa se jäi elämään. Bloggasin pitkään nimimerkillä Varpuslintu. Vaikka olen uudistanut blogiani, olen myös säilyttänyt valtaosan vanhoista postauksista.

 

Toivottavasti viihdyt kirjoitusteni parissa. Antoisia lukuhetkiä!

 


 *) Seikkailu: Jännittävä ja yllätyksellinen matka, joka alkaa yleensä kotiovelta. Voi olla pitkä ja rönsyilevä tai lyhyt ja ytimekäs. Saattaa olla luontoretki mutta ei välttämättä. Kohteena voi olla myös vaikkapa mielenkiintoiset messut tai con, vieras maa tai paikkakunta (esim. Laihia), pärekorifestivaalit tai pahvilaatikkomuseo.