blogi luonnosta ja luonnonläheisestä elämästä

Vuoden 2020 suosituimmat blogipostaukset

2.1.2021

Hyvää uutta vuotta! Tarkastelen blogini kävijätilastoja aika laiskasti, mutta vuodenvaihteen kunniaksi tsekkasin, mitkä olivat päättyneen vuoden luetuimmat kirjoitukseni. Tilastojen kärjessä olivat edelleen blogini kaikkien aikojen suosituimmat postaukset, useita tuhansia sivunkatseluita keränneet, vuonna 2019 julkaisemani kooste ilmakasvien hoidosta sekä kukkamultasienen mysteeri. Nyt esittelen viime vuonna kirjoittamieni postausten kolmen kärjen.


 

1. Bloggaajalla teknisiä ongelmia: Tasapaino prakaa 

Vappuna sairastuin hyvänlaatuiseen asentohuimaukseen. Olin juuri kirjoittanut blogialustan teknisistä ongelmista, jotka haittasivat bloggaamistani, ja heti perään oli tarpeen kirjoittaa myös oman kehoni teknisistä ongelmista. Onneksi tämä tekninen ongelma ei vaivannut pitkään. Asentohuimaus saattaa jatkua viikkoja, mutta minulla se meni ohi muutamassa päivässä. Jostain syystä postaus on saanut yli tuhat sivunkatselua, eikä suosio ole jäänyt vain julkaisuajankohtaan, vaan kävijöitä riittää yhä.

 


2. Ripsiäisiä huonekasvien riesana

Vuoden toiseksi luetuin postaukseni on myös toukokuulta. Kirjoitin tilannepäivityksen huonekasviemme tuholaisongelmasta ja kerroin ripsiäisten tunnistamisesta ja torjunnasta. Postausta on luettu pyöreät tuhat kertaa. Toivottavasti siitä on ollut hyötyä muille tuholaisten kanssa painiville huonekasviharrastajille! Klikkausten perusteella blogini suosituinta sisältöä ovat vuodesta toiseen olleet juuri huonekasviaiheiset jutut. Ehkäpä minun pitäisi kirjoittaa enemmän huonekasveista.


 

3. Roadtrip Lappiin: Metsäretki Inarissa aurinkoisena yönä

Kirjoitin juhannuksen Lapin-reissultamme kaikkiaan kuusi blogipostausta, mutta niistä tämä yksi retkikertomus nousi kävijätilastoissa ylitse muiden. Retkiyö olikin ihana, ja olen iloinen, että olen saanut jakaa sen niin monen lukijan kanssa. Välillä kirjoitan retkistäni enemmän päiväkirjamaisesti itselleni ja joskus postaan kuvakoosteita vähemmällä tekstillä, mutta suosituimmat retkikirjoitukseni ovat aina olleet juuri näitä tämän tyyppisiä, joissa esittelen tiettyä mielenkiintoista kohdetta. 

 

Semmoinen kärkikolmonen viime vuodelta. Mistä aiheista te tykkäätte eniten lukea blogikirjoituksia?

16 kommenttia

 1. 1. ja 3. postauksen muistankin, mutta 2. on tainnut jäädä multa lukematta. En osaa kyllä antaa bloggausaiheita, sillä luen melkeinpä aina sinun postaukset, käsittelivätpä ne mitä aihetta tahansa.
  Mukavaa vuoden alkua!

  VastaaPoista
 2. Eipä ole mitään erityisiä aihetoiveita. Postauksesi ovat aina mielenkiintoisia ja sisältävät paljon myös hyviä kohdevinkkejä. Kuvasikin ovat aina niin hienoja, että niitä katselee mielellään. En näe tarvetta muuttaa suuntaa.
  Hyvää alkanutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
 3. Anonyymi3/1/21 18:20

  Kiva kooste. Retkijuttuja on ollut mukava lukea mutta myös kaikkia muitakin.

  VastaaPoista
 4. Hei, hauska idea! Varmaan pölläisen omaan blogiini. >:)

  Suositut bloggaukset ovat varmaan usein sellaisia, joiden ääreen monet satunnaiset lukijat päätyvät googlauksen kautta. Asentohuimaus on varmaan sellainen, mitä aletaan googlettaa siinä vaiheessa, kun itsellä on sama vaiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, pölli ihmeessä! Näitä on aina hauska lukea, myös vähän pidempiäkin listauksia ja seikkaperäisempiä tilastojen avaamisia.

   Samaa mietin. Harva postaukseni on saanut julkaisuhetkellään kuin joitain satoja sivunkatseluita. Ne tuhansien sivunkatseluiden saaliit kertyvät aina pikkuhiljaa ajan myötä, ja suurin osa liikenteestä tulee hakukoneista.

   Poista
 5. Tulinpa minäkin kurkkimaan sun suosituimmat postaukset! Ois munkin pitänyt poistaa omalta listaltani vanhat suosikit ja keskittyä uusiin..No, rustailinpa vielä viisi, joihin olisin lukijoiden toivonut löytävän. Sieltä löytyy.;) Hyvää uutta vuotta!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Vanhat suosikit ovat kyllä myös mielenkiintoisia listata, varsinkin jos ei tee listauspostauksia kovin usein. Käynpä kurkkimassa saman tien uuden postauksesi...

   Poista
 6. Kaikki nämä olen viime vuonna lukenut ja monta muutakin sun mielenkiintoista ja kauniisti kuvitettua tekstiä.

  Tykkään, kun aiheet vaihtelee. Saman ilmiön olen omalla kohdallani huomannut myös lehtienlukutottumuksissani. Siinä missä koti- ja sisustuaeiheiset lehdet tuli ennen luettua kannesta kanteen, enää en oikein jaksa mitään yhden aiheen juttuja, vaan luen mieluummin lehtiä, joiden sivuja kääntäessä ei vielä tiedä, mikä aihe seuraavaksi eteen putkahtaa ja se on just kivaa. (Esim Pirkka ja Yhteishyvä kuuluu suosikkeihin :)).

  VastaaPoista
 7. Vaikka en enää itse kasvatakaan mitään, niin mielenkiintoista on lukea kasvatuskokeiluistasi. Toki retkikertomukset kiinnostavat myös.

  VastaaPoista
 8. Kommentoin jälkijunassa... Luen aina mielelläni kaikenlaisia retkipäivityksiäsi tms luontoasiaa. Asentohuimausasiakin oli kiinnostava, koska onhan tuosta ongelmasta hyvä olla tietoinen. Ja huonekasvit on aina kiinnostavia! Tuota ripsiäisjuttua en ollut tainnut vielä aiemmin lukea, aika hurjaa :( Itsellänikin postaus kiinanruususta on vuodesta toiseen blogin luetuin juttu, joten huonekasviaiheet toimii googlelle.

  VastaaPoista