blogi luonnosta ja luonnonläheisestä elämästä

Kuukausikollaasi 3/2018

2.4.2018

Mennyt maaliskuu oli kontrastikas. Välillä tuli lunta ja pakkanen kiristyi talvisiin lukemiin. Välillä taas auringonpaiste haihdutti lumet ilmaan, ja päivisin oltiin säännöllisesti plussan puolella. Aamulla saattoi pyryttää lunta ja iltapäivällä porottaa aurinko niin, että lumi alkoi sulaa vauhdilla ja ilma tuoksua samalta kuin juhannuksena räntäkuuron jälkeen. Juuri nytkin ulkona pyryttää, mutta alkaneen viikon sääennuste lupailee jo lauhempaa, joten eiköhän tällekin lumipeitteelle käy pian niin kuin edellisille. Tämä talvi taisi olla tässä, ainakin näin varsinaissuomalaisittain tarkasteltuna. Kevään merkkejä on tullut havaittua jo runsaasti. Kuukausikollaasistani tulikin aivan väistämättä keväinen ja ulkoilmapainotteinen.


Maaliskuussa minä muun muassa kävin fiilistelemässä jään peittämää Halistenkoskea ja tarkkailemassa koskikaraa, löysin versoja, linturetkeilin Paimionjoen maisemissa ja tervehdin kevääntuojia, bongasin Koroisissa pitkään viihtyneen sarvipöllökaksikon, vietin Earth Houria hauskanpidon merkeissä, hyysäsin huonekasveja, tein öisiä pöllöretkiä lähikohteisiin, intoilin kevätkylvöistä ja motivoiduin pitkästä aikaa virkkaamaan. Mainio maaliskuu.

#kollaasihaaste #kuukausikollaasi

13 kommenttia

 1. Anonyymi2/4/18 15:54

  Kiva kollaasi! Ihanat versot. :) Vasta tekstin luettuani huomasin että kuvassa on kaksi pöllöä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Haha, mulla oli sama juttu paikan päällä pöllöjä etsiskellessä - sitten kun kyhjöttäjät oli kerran löytänyt oksiston seasta, ne erotti hyvin ihan paljaalla silmälläkin, ja tuntui hassulta, ettei niitä ollut heti huomannut. :D

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Sitäkin. On aina haikeaa siirtyä eteenpäin.

   Poista
 3. Maaliskuusi näyttää keväiseltä, toivottavasti saadaan kevätilmoja tuolta lännestä myös tänne Uudenmaan suuntaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, eiköhän kevät tästä pikkuhiljaa jo levittäydy. :D

   Poista
 4. kollaasissa on kevään tuntu!

  VastaaPoista
 5. Piti palata katsomaan kuvia, että missäs ne pöllöt luuraa. Meillä vihertää vain purkissa chilit ja tomaatit. Talvi jatkuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, siellä ne on piilossa. Mun kameralla ei oteta mitään varsinaisia lintukuvia, vaan nimenomaan noita tuommoisia dokumentointiräpsyjä, joista linnut juuri ja juuri erottuu. :D

   Poista
 6. Eikä, yli söpöt pöllöt :D

  VastaaPoista