blogi luonnosta ja luonnonläheisestä elämästä

Mukavia paketteja

29.3.2018

Sain eilen pari oikein mukavaa pakettia. Kävin noutamassa Ai karkkii! -blogin arvonnassa voittamani huovutetut pääsiäismunat suoraan Karkkiksen luota, ja paketin sisältö todella ilahdutti, kuten myös itse tapaaminenkin tietysti. Kävin sitten omani saatuani vakoilemassa, minkälaisia munia väriviiriäinen oli muninut muille voittajille, ja pakko kyllä sanoa, että omasta mielestäni sain parhaan setin, haha! Ihanan värikkäät pääsiäismunat sopivat aivan erinomaisesti viikonlopun juhlakoristeluihimme.


Garden Pro on avannut Urban Green -viherkasvipuodin Hansakortteliin, ja kävimme toveri Krotin kanssa tutustumassa siihen. Pienessä tilassa oli yllättävän runsas valikoima kasveja ja vihersisustustarvikkeita, suoranainen viidakko. Sitä kelpasi fiilistellä ja ihastella. Krotti osti meille yhden käpytillandsian (Tillandsia ionantha) lisää, sillä laji on on nätti ja osoittautunut meidän olosuhteissamme hyvin pärjääväksi - ja hinta oli huomattavan edullinen.

käpytillandsia


Ilahduttavan pikku ilmakasvipaketin lisäksi Urban Greenistä tarttui mukaan paljon hyvää fiilistä. Olen heikkona nätteihin kukkakauppoihin, ja tässä puodissa tunnelmaa täydensi vielä kukkakauppakoira, ystävällinen bordercollie, joka tuli leppoisasti tervehtimään, kun saavuimme, mutta palasi sitten petiinsä kassapöydän alle pesemään pehmoleluaan lopuksi aikaa. Mikä mainio otus!

No, toki koiran läsnäolon vuoksi en voisi suositella paikkaa mitenkään erityisen lämpimästi allergikoille (ainakaan minua vakavemmin allergisille - itsehän nimittäin pärjäsin ihan ongelmitta peruslääkitykseni kanssa) tai eläinpelkoisillekaan, mutta muuten kyllä suosittelen kaikelle viherkasviväelle. Urban Green popup löytyy Hansasta kesäkuun puoliväliin asti.


Olin aikeissa lähteä tänä iltana Vajosuon laitaan laavulle yöksi, jotta pääsisin heräilemään huomenna aamuyöstä katsomaan, olisivatko teeret jo soitimella. Kuten näkyy, en sitten lähtenytkään. Sääennuste lupaili kymmenen asteen pakkasia, ehkä kylmempiäkin, joten oli pakko taipua sen faktan edessä, ettei minulla ole moista makuupussia, jolla pärjäisi niin kylmän yön yli ulkosalla, ainakaan mitenkään mukavasti. Teeriretki siirtyy siis tuonnemmaksi. Huomenna nukun pitkään ja mietin sitten herättyäni, minne suuntaisin päiväretkelle.

Nyt haluan toivottaa oikein hyviä juhlapyhiä teille kaikille! Katsotaan, josko postaisin joitain viikonlopputunnelmiani tänne jo lauantaina vai palailenko blogin pariin vasta lomailujen ja juhlimisten jälkeen.

20 kommenttia

 1. Söpöjä! Niin pääsiäismunat kuin Tillandsiakin! ^^

  VastaaPoista
 2. Piti oikein zoomata kuvia, kuinka kauniita nuo huovutetut munat ovat. Siis oikeesti ihan täydellisiä <3

  Yöpyminen laavulla kuulostaa ihan kivalta, jos ei olisi nin kylmä ja nyt ei edes olisi inhottavia hyttysiä ja muita pieniä ötököitä häiritsemässä :)

  Mukavaa pääsiäisenjatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, olen tosi iloinen tästä blogiarvontapalkinnosta. <3

   Nimenomaan, välivuodenajat (ja talvikin) ovat siitä kivoja, etteivät ötökät häiritse, eikä tarvi huolia käärmeistäkään (vaikkei niistä nyt ylipäätään ole pahemmin harmia, mutta yksi kaveri heräsi kerran taivasalla nukuttuaan kyy posken viereen käpertyneenä - en haluaisi kokea samaa). :D

   Kiitos ja samaa! :)

   Poista
 3. Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
 4. Söpöt pääsiäismunat ja niistähän on iloa vuosiksi eteenpäin.
  Hyvää pääsiäistä sinulle!

  VastaaPoista
 5. Suloiset pääsiäismunat :) Mukavaa pääsiäisen aikaa!

  VastaaPoista
 6. Onpa kauniit pääsiäismunat!

  Multa oli mennyt ihan ohi tämä Hansaan nyt auennut kauppa, jostain taisin eilen vasta ensimmäisen kerran siitä lukea. Ehdottomasti täytyy mennä käymään pian!

  Mukavia pääsiäisen pyhiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siellä kantsii vierailla. Pieni pop-uppi, mutta niin täynnä kivoja kasveja ja vihersisustusjuttuja, plus se ihana koira! <3

   Kiitos, samoin! :)

   Poista
 7. Suloiset pääsiäismunat, taitavasti huovutettu! Ilmakasvit ovat mielenkiintoisia, voisivat sopia jopa meidän kissatalouteen, jos ne laittaisi roikkumaan johonkin kissojen ulottumattomalle.
  Mukavaa pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain, ilmakasvit lienee suhteellisen helppoa saada kissojen ulottumattomiin, ainakin jos kissat eivät ole kovin uteliasta ja korkealle hyppivää sorttia. :D

   Kiitos ja samaa! :)

   Poista
 8. Hauskaa, että paketin sisältö oli mieluinen! Ehkä vähän ajattelin, että nämä värit saattaisivat miellyttää sinua eniten. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella mieluinen! Ja oikein nappi valinta, just parhaat värit. :)

   Poista
 9. Kivoja nuo huopamunat.
  Tänään juuri kotiuduttu Turusta, hitsit kun olisi tullut käytyä Hansakorttelissa, on tehnyt mieli kokeilla noita ilmakasveja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, seuraavalla kerralla sitten. Puoti on tosiaan pystyssä kesäkuulle asti. :) Ilmakasveja myy tosin moni muukin lafka, mutta täällä näytti hinta olevan kohdillaan, eivätkä kasvit olleet mitään puolikuolleita käppyröitä, mitä usein näkee myynnissä jopa kaksin-kolminkertaisin hinnoin. :D

   Poista
 10. Onpa ihanat huopamunat! :D Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista