blogi luonnosta ja luonnonläheisestä elämästä

Neilikoita päivän piristykseksi

7.11.2016

Kun talvi kolkuttelee jo ovella, alkaa tehdä mieli hankkia leikkokukkia. Aijai, mitä resurssien hukkaan heittämistä, mutta ai että, miten ihanaa! Kukkasten tuominen kotiin on mukava yllätys, ja niiden ihasteleminen saa hyvälle tuulelle. Niinpä sitten ostin perjantaina nätin pikku kimpun punaisia ja valkoisia neilikoita lähiön kukkakaupasta. Ensilumi ja pihlajanmarjat innoittivat värivalintaan. Kokonaisuudesta tuli oikein mainio, kun kukat pääsivät keittiön pöydälle edellisen viikonlopun kekrijuhlaa varten tehdyn kynttiläasetelman kaveriksi. Kyllä nyt kelpaa päivällistää kynttilänvalossa.

Kuivahtaneita puunlehtiä sisältävä kynttiläasetelmamme on paloturvallisuusriski numero yksi, joten älkää kokeilko samaa kotona - varsinkaan, jos unohdatte helposti kynttilät palamaan poistuessanne paikalta tai mennessänne nukkumaan.

Mukana haasteessa: #kukkailottelua  @mansikkatilanmailla

14 kommenttia

 1. Tunnelmallista ja sievät neilikat kestävät pitkään!
  Lempeää viikonloppua täältä Mantelilaaksosta!

  VastaaPoista
 2. Kaunista ja ehkä vähän jouluistakin :)

  VastaaPoista
 3. Kivat tunnelmat. Joulkin alkaa jo kivasti hiipiä lähemmäksi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, etenkin lumihangen myötä on selkeästi alkanut tulla jo vähän jouluinen olo. :)

   Poista
 4. Nyttää niin iloiselta ja kodikkaalta!

  VastaaPoista
 5. Kauniit neilikat. Meidän pöydällä on lokakuusta saakka ollut maksaruohoa. Ehkä voisi joku päivä käydä kukkakaupassa ja ostaa jotain itselle piristykseksi.

  VastaaPoista
 6. Neilikat on hyvä ostos! Kaunis ja pitkäikäinen leikko.<3 Muutenkin leikkokukat maksavat itsensä takaisin tuomallaan ilolla.:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan. Ja olen tyytyväinen, että vaivauduin käymään ihan kukkakaupassa valikoimassa parhaat, enkä vain ottanut lähikaupasta ensimmäistä vastaan tullutta nuupahtanutta kimppua. :D

   Poista
 7. Pidän myös neilikoista, eikä yhtään haittaa, että ovat niin kestäviä. :) Kivaa viikonloppua.

  VastaaPoista