blogi luonnosta ja luonnonläheisestä elämästä

Blogialustalla teknisiä ongelmia

23.4.2020

Osa blogini kuvista on kadonnut ja tilalle on tullut harmaita kielletyn ajosuunnan merkkejä. Sama ongelma on ilmennyt monilla muillakin Blogger-alustaa käyttävillä bloggaajilla. Omassa blogissani kuvia näyttäisi kadonneen vain joistain viimeisimmistä postauksista - mutta en ole toisaalta lähtenyt vielä selailemaan koko blogia läpi.

Olen laittanut palautetta, mutta siitä on jo joitain päiviä, eikä mitään ole vielä tapahtunut. Jahka kerkiän, alan etsiä kadonneita kuvia takaisin. Siinä on kyllä oma vaivansa. Vaikka kaikki kuvat ovat tallessa omissa arkistoissani, en välttämättä ollenkaan muista, mitä kuvia olen valinnut mihinkin postaukseen. Täytyy valikoida uudestaan.

Varmuuskopioin blogini viimeksi pari kuukautta sitten, joten siitä ei ole nyt iloa. Onneksi käsillä oleva ongelma on näinkin pieni. Jos kysymys olisi yhtään isommasta häikästä, niin tuoreempaa varmuuskopiota tulisi ikävä. Mitä tästä opimme: varmuuskopioi blogisi vähän useammin.


Kuvituksena piristykseksi pääsiäisviikonlopun tulppaanit! Toivottavasti ongelma poistuu pian ja kuvat palaavat itse kunkin blogiin.

17 kommenttia

 1. Minä vaan mietin, miten tuo varmuuskopionti tapahtuu. Tai lähinnä, minne se kopio joutuu, kun sen tuolla bloggerin asetuksissa kopioi. Ja miksei blogger kopioi sisältöä automaattisesti? Kunhan vaan pohdin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sari S - varmuuskopiot voi ottaa blogin Asetukset, kohdasta Muu. Minulla varmuuskopiot on laitettu menemään omalla koneella tiettyyn paikkaan, josta ne on löydettävissä. Ehkä on parempikin, ettei Blogger ota automaattisesti varmuuskopioita omiin tallennuspaikkoihinsa. Bloggerin kaatuessa tai lopettaessa tiedot menisivät sen siliän tien.

   Poista
  2. Joo, juuri näin. Varmuuskopiotiedostosta voi sitten tarvittaessa palauttaa blogin sisällön, Bloggerissa se tapahtuu samasta paikasta kuin varmuuskopion ottaminen. Kätevää etenkin silloin, kun aikoo ronkkia html-koodia tavoilla, joita ei aivan täysin hallitse, mutta myös tämmöisiä palvelun omia ongelmatilanteita varten.

   Poista
 2. Kuvia on kadonnut monista blogeista ja kuulemma Blogger tutkii asiaa. Samoin blogeja lukiessa kuvien latautuminen on ollut hidasta tai eivät ole latautuneet ollenkaan. Omasta blogistani katosi yhden postauksen viimeinen kuva, tilalle tuli kielletyn ajosuunnan merkki. Kuva on jo palautunut. Tänään muiden blogien lukeminen näyttää sujuvan jo helpommin, joten alkaisiko ongelma helpottamaan.
  Totta, varmuuskopiointi kannattaa tehdä yhä useammin. Säästyy paljolta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, hyvä kuulla, että asialle ollaan jo tekemässä jotain ja se saattaakin olla jo korjautumassa! Aika harmillinen juttu nimittäin, etenkin niille, joilta on kadonnut runsaasti kuvia.

   Poista
  2. Autuas olo -blogin Cheri on ollut yhteydessä Bloggeriin ja saanut vastauksen. Käy kurkkaamassa: https://autuasolo.blogspot.com/2020/04/ilottomia-paivia.html

   Poista
 3. En ole nyt huomannut että blogistani olisi kuvia hävinnyt, mutta vanhasta blogistani niin kyllä tapahtui. Olen tainnut varmuuskopioida blogini yhden kerran. Mulla on sama tietämättömyys, kuin Sari S:llä että en sitten löydä näitä tallettamiani juttuja koskaan :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, voi sun. Varmuuskopio kannattaa ottaa esim. kerran kuussa ja tietysti isompien ulkoasumuokkausten jälkeen (+ myös ennen niitä, jos saattaakin katua muutoksiaan ja haluta vanhan ulkoasun takaisin).

   Varmuuskopio tallentuu xml-tiedostomuotona. Se menee omalla tietokoneella/laitteella sinne kansioon, minne netistä ladattavat tiedostot menevät automaattisesti. Mulla se on "Ladatut tiedostot" -niminen, järjestelmän automaattisesti luoma kansio. (Joskus olin muuttanut asetuksista, että lataukset menevät suoraan työpöydälle, ellen toisin valitse, mutta kyllästyin siihen, että ladatessani ison määrän tiedostoja ne olivat sitten kaikki kasassa työpöydällä sikin sokin!)

   Poista
 4. Huomasin,että monilla oli tuota harmaata merkkiä kuvien kohdalla.Itseltäni oli hävinnyt yksi kuva viimeisimmistä postauksista,minäkään en ole kyllä käynyt sen enempää postauksiani läpi.
  Toivottavasti kaikki saavat kuvansa takaisin.
  Ja olisi mielenkiintoista tietää,mistä ongelma johtuu,mitään viestiä kun ei Bloggerilta tähän liittyen ole tullut.Kathellaan!😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, odotan mielenkiinnolla, reagoiko Blogger tähän jotenkin.

   Poista
 5. Kuvia katosi myös, pikkuhiljaa lisää. Huomasin, että siinä järjestyksessä, kun kuvia oli bloggeriin ladannut. Palautin omat kuvani pari pv sitten yksitellen "Lataa" + "Tästä blogista", ku eivät alkaneet automaattisesti palata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, hyvä tietää, että kuvat voi lisätä takaisin suoraan "Tästä blogista", eikä niitä välttämättä tarvitse ladata omalta koneelta uudestaan.

   Poista
 6. Minunkin blogistani oli kadonnut kuvia. En ole edes hoksannut, että blogista voisi ottaa varmuuskopioita. Nyt täytyy ryhtyä toimiin :-(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa varmuuskopioida. Jos Blogger menee kokonaan nurin, niin varmuuskopiosta voi palauttaa blogin ilmeisesti muullekin blogialustalle, soveltuvilta osin, ymmärtääkseni.

   Poista
 7. Kiitos muistutuksesta. Viimeisin varmuuskopiointi on parin vuoden takaa, joten täytyypä tehdä se. En ole huomannut kuvia kadonneen omasta blogistani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, ettei sinulta ole kadonnut kuvia! Mutta varmuuskopioida kannattaa joka tapauksessa.

   Poista