blogi luonnosta ja luonnonläheisestä elämästä

Kesäyöt, kirjoittamisen riemu ja blogihiljaisuus

8.6.2019

Vuorokausirytmini on mennyt aivan sekaisin - tai oikeastaan minulla ei ole mitään rytmiä enää ollenkaan. Valoisat kesäyöt ovat tempaisseet minut eräänlaiseen kierteeseen, joka ruokkii itseään. Yhden myöhään valvotun yön jälkeen tulee helposti valvoneeksi toisen ja kolmannenkin, kunnes eräänä yönä menee nukkumaan vasta, kun aamu jo sarastaa.


Keskikesän sinisenhämyiset yöt ja varhaiset aamunkoitot lukeutuvat asioihin, joita rakastan eniten koko maailmassa. Ne vetävät minua puoleensa sellaisella voimalla, että logiikka ja tolkku tuppaavat väistymään ja yöunet pilkkoutumaan liian lyhyiksi pätkiksi tai lykkäytymään tyystin väärälle vuorokauden ajalle.

Silloin, kun tällainen elämän risaiseksi laittaminen kesäöiden kunniaksi on mahdollista, se väistämättä tapahtuu. Esimerkiksi nyt minulla ei ole juurikaan sellaisia velvoitteita, jotka pakottaisivat heräämään joka päivä tiettyyn aikaan tekemään määrättyjä asioita. Olen vapaa retkeilemään ja seikkailemaan yömyöhään ja aamuvarhaisella - ja niin minä sitten teenkin.


Tuntuu muuten aika hassulta kirjoittaa taas neljän viikon tauon jälkeen kahdella kädellä, miltei kaikilla kymmenellä sormella. Murtunut kämmenluuni on parantunut kohtuullisen hyvin. Sain käden vapaaksi paketista perjantaina. Nivelet ovat pitkän liikuttamattomuuden jäljiltä tavattoman jäykät ja arat, eikä luu ole vielä läheskään täysin ehjä, mutta alanpahan pikkuhiljaa taas kyetä tekemään normaaleja askareitani ihan normaalisti. Voi tätä kirjoittamisen riemua!


Valokuvaaminen kutakuinkin yksikätisenä oli aika vaivalloista, joten minulla on toukokuulta nyt poikkeuksellisen vähän kuvia kansioissa. Kirjoitettavaa olisi sen sijaan paljon. Olen joutunut tiivistämään ajatuksiani vain ihan pieniksi muistiinpanoiksi ja kirjoittanut paljon juttuja pelkästään käsin näiden viikkojen aikana, kun pidemmän tekstin naputteleminen koneella on tuntunut turhauttavalta.

Blogissa tulee kuitenkin jatkumaan hieman hiljaisempi jakso vielä ainakin juhannukseen asti. Näillä näkymin en nimittäin ehdi viettää kovinkaan paljoa aikaa kotona koneen ääressä. Luvassa on sen verran runsaasti reissuja ja rientoja, että kirjoittaminen jäänee vähemmälle. No, kunhan taas palaan julkaisemaan aktiivisemmin, onpahan sitten paljon uutta kerrottavaa.


Tämän lyhyen päivityksen myötä toivotan siis oikein mukavia ja kauniita kesäkuun päiviä teille, parahimmat lukijani, ja julistan ainakin viikon mittaisen blogihiljaisuuden alkaneeksi. Ohessa on kuvia öiseltä Piikkiönlahdelta.

14 kommenttia

 1. Kiitos samoin!Kesäyön lumoa kuvissasi.❤

  VastaaPoista
 2. Kesäyöt ja aamut, totinen onni! Juuri ajattelin, että pitää ottaa kesän tavoitteeksi yöseikkailu sekä aamuvarhainen tutkimusmatka. Sinä innostit siihen nyt oikein todella! Hyviä retkiä sulle!

  VastaaPoista
 3. Kauniita kesäöitä ei henno tuhlata nukkumalla.

  VastaaPoista
 4. Kiva että kätesi alkaa olla "käyttökunnossa". Onneksi tietokoneella kirjoittamisessa ei tarvitse käyttää sormivoimia niinkuin entisissä kirjoituskoneissa :)
  Oikein ihania ja leppoisia kesäpäiviä ja -öitä sinulle!

  VastaaPoista
 5. Yökukkumista odotellen kun loma alkaa 11 työpäivän jälkeen! Viime yönä kuunneltiin sateen pauhua, ukkosen jyrinää ja salamojen säihkettä! Nyt onkin vähän silleen voimaton olo! Mukavia reissuja!!

  VastaaPoista
 6. Anonyymi9/6/19 14:33

  Kauniit kuvat! Kesäyöt eivät ole nukkumista varten. Onnekas sinä kun voit valvoa!

  VastaaPoista
 7. Ihan varmasti ehdit nukkua normiöitä myöhemmin. Parempi elää juuri nyt, eikä sitten joskus.
  Auts, ihan sattui ajatus luittesi murtumisesta. Yksikätinen elämä on yllättävän hankalaa. Onneksi se on sinulla tilapäistä.
  Antoisia retkiä ja kauniita kesäpäiviä sinulle!

  VastaaPoista
 8. Hienoa, että kätesi on parantumassa.
  Nautihan vapaudestasi :-)

  VastaaPoista
 9. Kyllä, nyt kannattaa nauttia vapaudesta! En kirjoita tätä katkerana, vaan iloisena muistellen vastaavia vapaita aikoja. Ja niitä todennäköisesti tulee minullekin taas myöhemmin. Ja valvoin minäkin itseasiassa viime yönä, mutta en luontomaisemissa vaan äitini kanssa höpöttäen.

  Toivottavasti kätesi paranee pian kokonaan!

  VastaaPoista
 10. Oikein isosti kiitoksia kaikista kommenteista! Ihanaa keskikesän aikaa! Toivottavasti pääsette kaikki viettämään juuri itsenne näköistä juhannusta. <3

  VastaaPoista
 11. Olipa hauska lukea tämä postaus. Erityisesti pysäytti jo tuo eka kappale. Oli niin tuttua sisältöä, että olisin voinut kirjoittaa tuon saman itse. Kesä on jännää aikaa...jaksaa kukkua yökaudet (enkä tarkoita ravintoloissa keikkumista) ja uni ei ole ollenkaan tulolla. Vaikka menee myöhään nukkumaan on aamulla jännän virkkunen. Tavallaan tämä fiilis sopisi saada takkiin ihan joka vuodenaikaan. Ihan kauhulla ajattelee taas sellaista jaksoa, jolloin tuntuu ainainen väsymys. Kesä on vaan niin <3

  Ja tsemppiä, menoa ja iloa taas kaksikätiseen elämään. Ei kyllä kesällä tuollaista kokemaasi "kipsausta" kaipaa, mutta aina ei kaikkea voi välttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kun valoa riittää, riittää virtaakin. Koen jotenkin, että kaikelle on aikansa - valoisan kesän hyperaktiivisuudelle ja sitten vastapainoksi taas pimeän talven uneliaisuudelle. :)

   Poista
 12. Hei, laitoin sinulle vielä s-postia postitukseen liittyen.
  ~Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi viive vastaamisessa! En ehtinyt hetkeen lukea sähköpostia.

   Poista