blogi luonnosta ja luonnonläheisestä elämästä

Elokuinen parvekeviidakko

23.8.2018

Parvekepuutarhastamme on kehkeytynyt taas kesän mittaan varsinainen viidakko. Kasvit pitkälti selviytyivät helteistä, vaikkei ylläpito ollut aina kovin helppoa ja tuhoötököitä on riittänyt. Perunasatoa saatiin mukavasti. Tomaattejakin on päästy jo keräämään, samoin basilikaa.

Meilläkään ei ole säästytty gammayökkösten invaasiolta, mutta onneksi toukkia ei ole ollut niin paljoa, etteikö niitä olisi voinut nyppiä käsin pois. Kirvat katosivat hetkeksi, kun iso joukko leppäkerttuja saapui, mutta nyt niitä taas on, eikä leppiksiä ole enää näkynyt. Vihannespunkit poistuivat herukkapensaasta petopunkkien hankinnan jälkeen, mutta nyt niitä on tomaateissa.

Kaikkiaan puutarha on kuitenkin edelleen vehreämpi ja kasvit hyväkuntoisempia kuin menneinä kesinä elokuussa on ollut, ja sepä onkin mainiota.

Tomaatin ja ruusupavun kukkia on saanut ihastella.

Perunoita omalta parvekkeelta!
 
Kirsikkapensas alkoi menettää lehtiään tällä tavalla, joten se piti leikata alas. Uusia versoja on ilmestynyt, mutta gammayökkönen kävi rouskuttamassa lehtiä pois heti, kun niitä puhkesi.

Kesäkurpitsaakin vaivaa jokin. Lehdet ovat pilkuttuneet.

Köynnöskrassi ei ole myöskään jaksellut tänä kesänä yhtä hyvin kuin menneinä mutta kukkii kuitenkin mukavasti.

Parvekeviidakko on niin tiheä, että hyvä kun sekaan mahtuu. :D

Tänä kesänä olen kuvannut parvekkeella paljon vähemmän kuin menneinä kesinä. Päivän kuumuudessa ei ole tehnyt mieli hengailla kuvaamassa ja iltaisin, kun on puutarha-askareiden aika, valo ei oikein tahdo riittää. Nämäkään otokset eivät ole ihan tuoreita.

18 kommenttia

 1. No on kyllä melkoinen (hyöty)viidakko :).

  Mulla on kanssa minttujen lehdissä tollasia pilkkuja, enkä tiedä mistä johtuu, mutta en ole niistä piitannut, vaan käyttänyt lehdet ihan niinkuin ennenkin ja todistettavasti jäänyt henkiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tuskin niistä vaaraa on! Saattavat tosin vaikuttaa jotenkin kasvin makuun.

   Poista
 2. Ruusupapua on meilläkin.Tykkään sen helppohoitoisuudesta.Itse olen sen aina kasvattanut siemenistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on, kaunis ja helppo. Meilläkin on siemenestä idätetty. :)

   Poista
 3. Vau mikä määrä kasveja!

  VastaaPoista
 4. Mahtava viidakko!
  Ymmärrän hyvin, että päivällä tuolla ei paljon jaksa hengailla ;)

  VastaaPoista
 5. Mä jouduin luopumaan kurkuista vihannespunkin hyökättyä niin, ettei kasveissa enää ollut kasvuvoimaa... Ehkä ensi vuonna koitan petopunkkeja? Ja tosiaan, aikamoinen viidakko vielä parvekkeella! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ollut kurkkujen kanssa aivan sama ongelma joka vuosi. Kannattaa kokeilla, vaikka on niissäkin omat haasteensa. :D

   Poista
 6. Upea viidakko! Ja ihanan näköisiä perunoita! Oman parvekkeen perunat ovat varmasti erityisen herkullisia.

  VastaaPoista
 7. Siinäpä on hyötyviidakkoa kerrakseen! Tuli omat parveketarhuriajat elävästi mieleen... :D Paras tapa käyttää parvekkeen neliöt tai paremminkin kuutiot hyödyksi.

  VastaaPoista