blogi luonnosta ja luonnonläheisestä elämästä

DIY-sisustuskorit virkaten

17.4.2018

Olen innostunut taas pitkästä aikaa virkkaamaan. Hankin trikookudelankaa ja ison virkkuukoukun ja lähdin tekemään koreja. En ollut ikinä ennen tätä virkannut koria, mutta periaatteessahan se on tosi yksinkertaista. Käytännössä siinä on muutama ongelmakohta, jotka sain kuitenkin pienen säätämisen jälkeen toimimaan. Aloitin Lankavan ohjeen sekä Suuren Käsityön videoiden avulla, mutta pidemmän päälle etenin ihan fiilispohjalta, kuten useimmiten teenkin, kunhan pääsen jyvälle homman ideasta.

diy virkattu kori ontelolangasta
Yksi kori valmiina.

Minulla on ollut tapana pitää pöydällä esillä koria, jossa säilytän kaikkia sellasia lääkkeitä ja muita, joita tarvitsen usein, enkä siksi halua jemmata niitä mihinkään lääkekaappiin. Tässä tehtävässä on jo pitkään ollut vihreä huopakori, joka on oikeastaan aika järkyttävän näköinen. Sain sen joskus jostain, enkä sitten tullut hankkineeksi mitään toista tilalle, kun minulla kerran oli jo jokin kori. Nyt kuitenkin päätin viimein tehdä tilalle hiukan nätimmän ja paremmin sisustukseen sopivan ja luopua vanhasta. Eipä siis muuta kuin virkkuukoukku heilumaan.

diy virkattu kori ontelolangasta
Korin pohja.

Käytin Novita Strömsö -trikookudelankaa ja 9,0 millistä koukkua. Koska en osannut heti valita, mikä olisi paras väri, poimin kolme merelliseen sisustusteemaan sopivaa: vaaleansinisen (115 atolli), harmaan (450 tina) ja valkoisen (010 luonnonvalkoinen). Lopulta päädyin sitten tekemään niistä kaksi erilaista koria, sillä käyttötarkoituksia kyllä riittäisi useammallekin.

Toiseen koriin tuli harmaa, toiseen sininen alaosa ja molempiin valkoinen yläreuna. Virkkasin koko homman läpi kiinteillä silmukoilla, mutta yläreunan toki viimeistelin piilosilmukoilla. Tein siniseen korin pohjaan 10 kerrosta kiinteitä silmukoita ja reunaan 21 kerrosta, joista ylimmät 14 valkoisella. Harmaaseen tein puolestaan 12 kerrosta pohjaa ja 15 kerrosta reunaa, joista ylimmät 10 valkoisella.

diy virkattu kori ontelolangasta
Sininen kori kasvaa. Tässä vaiheessa siirryinkin pian jatkamaan valkoisella langalla.

Harmaasta korista tuli laakeampi, lääkekoriksi sopiva. Siniseen koriin keksin laittaa kaikki kosteusvoidepullomme, joille ei olekaan aiemmin ollut mitään varsinaista säilytyspaikkaa, joten virkkasin sitä silmällä pitäen vähän korkeamman reunan, että pullot menevät siististi koriin. Nämä korit sopivat nyt tosi hyvin meriteemaisen huoneen pöydälle, jossa myös aiempi vihreä lääkekorini yleensä sijaitsi huolimatta sisustuksen kanssa riitelevästä väristään. Huoneen pääasialliset värit ovat nimittäin vaaleansininen, valkoinen ja harmaa.

Korien virkkaaminen oli tosi hauskaa ja helppoa, vaikka päätinkin monta kertaa prosessin aikana purkaa ja aloittaa alusta koko homman. Loppujen lopuksi kuitenkin yhden korin valmiiksi saamiseen meni noin kolme tuntia, joten purkamisessa ja uudestaan aloittamisessa ei ollut kyse kovin isosta jutusta. Halusin tehdä näistä kelvollisen sijaan oikeasti hyviä tai jopa täydellisiä, joten jos työ ei näyttänyt asettuvan toivotusti, palasin mieluummin alkuun kuin annoin olla.

diy virkattu kori ontelolangasta
Olen tyytyväinen! (Näissä valmiiden korien kuvissa näkyvä lankakerä on sävyä 401, jota en ole vielä käyttänyt.)

Nyt kun nämä ovat valmiit, mietin tietysti, olisiko meillä jotain muutakin käyttöä virkatuille koreille. Houkuttelisi nimittäin tehdä vielä lisää. Ostin jo varastoon vähän lisää samoja lankoja, koska sesonkituotteena ne saattavat pian jo kadota marketeista. Pitää vähän hamstrata.

14 kommenttia

 1. Hauska idea!

  VastaaPoista
 2. Nuohan on kivan näköisiä! Minä virkkailin vauvanhoitopöydälle kolme erikokoista koria. Ovat persoonallisen näköisiä, koska oioin tapani mukaan ohjeissa :D Viimeisin kori alkoi näyttää mallinmukaiselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, mainiota! :D Mullakin näytti ensin ihan miltä sattuu, mutta päätin sitten purkaa ja tehdä uudestaan, kunnes lopputulos olisi riittävän hyvä. :D

   Poista
 3. Kauniita! Sinulla on tosi tasainen ja siisti käsiala.
  Kivoilla langoilla on kumma tapa kadota kaupoista juuri, kun niistä innostuu jotain tekemään. Ehdottomasti kannattaa hamstrata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! (Siinä se ehtii hioutua, kun tekee monta kertaa uudestaan.) :D Mutta niinpä, hamstraaminen on tärkeää tällaisten sesonkituotteiden kohdalla.

   Poista
 4. Tyylikkäät korit!
  Olen itsekin pohtinut korien virkkaamista, sillä niille olisi tarvetta.
  Olen nyt kuitenkin tyytynyt tekemään käsitöitä vain kotona jo olevista langoista, sillä niitä on kertynyt luvattoman paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän. Itsekin pohdiskelin olemassa olevien lankojen hyödyntämistä, mutta sopivia ei oikein ollut ja juuri nämä kuteet puhuttelivat. :D Mutta lueskelin kyllä, että ihan peruslangoistakin pystyisi virkkaamaan koreja.

   Poista
 5. Siis nuo langat ovat niin kauniin värisiä! Koreista tuli hauskat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ilahduin niin paljon, kun juuri näitä värejä löytyi! Kannatti lähteä lankaostoksille nyt eikä myöhemmin, koska yhtä nättejä ei välttämättä olisi enää saanut.

   Poista
 6. Oi miten ihania, niin kaunista ja tasaista kädenjälkeä! Mukavaa viikkoa♥

  VastaaPoista
 7. Onpa hienoja! Olen itsekin virkannut koreja, mutta ihan vaan puuvillalangasta. Varmasti toi ontelokude on vähän jämäkämpää ja soveltuu paremmin näihin. Yksi syy lisää käydä lankakaupoilla... :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, juu, olihan sillä huomattavasti helpompi tuottaa isoa, jämäkkää rakennetta kuin millään aiemmin kokeilemallani ohuemmalla langalla. :)

   Poista