blogi luonnosta ja luonnonläheisestä elämästä

Lumipyryä, tulppaaneita ja vallankumouspullaa

4.2.2018

Jostain syystä olen ollut tänä viikonloppuna pirteämpi ja reippaampi kuin suunnilleen koko tammikuun aikana yhteensä. Siltä ainakin tuntuu nyt. Lumipyry toi jännitystä elämään ja muutti maiseman taas raikkaan valkoiseksi. Nyt paistaa aurinko ja hanki hohtaa niin kuin helmikuussa kuuluukin. Ostin aiemmin viikolla tulppaanikimpun kotiin silmän iloksi, ja olen onnistunut pitämään kukkaset edustavassa kunnossa jo monen monta päivää.En voinut lähteä perjantaina mukaan Helsinkiin vastustamaan aktiivimallia, mutta kannoin korteni kekoon solidaarisuuden puolesta auttamalla kavereita, jotka olivat menossa mielenilmaukseen. Lakon myötä suuri osa Fölin bussivuoroista oli nimittäin peruttu, joten tarjosimme yösijaa, sillä meiltä päin kulki busseja melko normaalisti - ja jos jokin ratkaiseva vuoro olisi peruttu, olisin voinut tarjota autokyydin bussiasemalle, josta yhteiskuljetukset Helsinkiin lähtivät.


Kun ollaan menossa barrikadeille, pitää leipoa niin kutsuttua vallankumouspullaa. Sitä voi syödä tunnelman nostattamiseksi jo ennen itse tapahtumapäivää ja/tai ottaa mukaan evääksi mielenosoitusreissulle. Se voi olla mitä tahansa pullaa tai muuta leivonnaista. Tärkeintä on tunnelma. Perinteisessä pullassa on tietysti se lyömätön etu, että taikinan vaivaamiseen voi purkaa kiukkuaan - mitä perusteellisemmin rökität, sitä parempaa pullaa saat.

Koska meillä oli kasapäin parhaat päivänsä nähneitä omenoita, leivoimme omenatäytteistä bostonpullaa. Siitä tuli aivan mielettömän hyvää! Taikinaa syntyi aika reilusti yli tarpeen, joten lopusta tuli korvapuusteja, jotka pakastettiin pahan päivän varalle. (Kannattaa aina olla jemmassa muutama tuoreena pakastettu pulla siltä varalta, että joku tulee kaffelle ja pitäisi olla tarjottavaa.) Pullan äärellä illanvietto maistui.
Mansikkatilan mailla -blogissa on taas avattu Kukkailottelua-linkitys, ja nämä keväisen heleät tulppaanit menevät kyllä ehdottomasti sinne. Luulin muuten tulppaaneja ostaessani valinneeni valko-vihreitä, mutta kun kukat sitten avautuivat tarpeeksi, ne osoittautuivatkin pastellikeltaisiksi. No, ei se mitään. Tämä on yksi suosikkiväreistäni!

#kukkailottelua @mansikkatilanmailla

30 kommenttia

 1. Samaan lankaan menin minäkin, kun tulppaanit olikin keltaisia :D
  Vallankumouspulla kuulostaa hyvältä idealta ja myös herkulliselta!
  Kivaa sunnuntaita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, en käsitä, miten keltaista väriä ei näkynyt nupusta päälle päin ollenkaan! :D Kiitos ja samaa! :)

   Poista
 2. Anonyymi4/2/18 14:54

  Ihanan väriset tulppaanit! <3

  VastaaPoista
 3. vallankumouspulla kuulostaa hyvältä:)

  VastaaPoista
 4. Bostontyyppinen vallankumouspulla maistuisi minullekin. Sellaista voisin leipoa vaikka seuraavaksi viikonlopuksi, kun omaa omenasatoa on vielä pakkasessa eri tavoin säilöttynä. Aktiivimallia on mukavampi pullan voimalla vastustaa. Tuskin sitä ihan heti kumotaan, tai edes valuvikoja rukataan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, hyvä ajatus! Mutta niinpä, joo, kaikesta vastustuksesta huolimatta tätä virhettä ei taideta ainakaan ennen uusia vaaleja korjata.

   Poista
 5. Hih! Ihana postaus Varpuslintu!<3 Tästä tulin niin hyvälle mielelle.:)
  Aurinkoista viikkoa!<3

  VastaaPoista
 6. Anonyymi4/2/18 22:06

  Nimenomaan: ihana postaus! <3 Yllättävän harva ei-poliittinen bloggaaja antaa mitään poliittisia mielipiteitään ilmi blogissaan. Piristävää vaihtelua kun mielipiteesi näkyvät, sekä sosiaali että ympäristöpoliittiset ja muutkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! :) Mä taidan olla sen verran poliittinen henkilö, etten mitenkään pystyisi pitämään blogia, joka olisi täysin "mielipideneutraalin" oloinenkaan. Vaikka pointtini ei olekaan mitenkään erikoisesti pitää mielipiteitä esillä, en halua myöskään piilotella niitä. :D

   Poista
  2. Anonyymi5/2/18 10:40

   Minäkin tykkään siitä kun ihan tavallisissa blogeissa bloggaaja ei piilottele mielipiteitään! <3

   Poista
  3. Kiitos! Niin kyllä minäkin. :)

   Poista
 7. Suloisia tulppaaneja! Sisustusblogien muotivalkoinen on minusta niin pelottavan kylmä...

  Omenaboston kuulostaa ihanalta.

  Ananasaika-blogin Viiksivallujen viikonlopussa myös #kukkailottelua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, valkoinen on tavallaakn aika kolkko väri. Itse tykkään siitä näin kevättalvella, kun ulkonakin on valkoista - mutta kyllä tämä pastellikeltainen itse asiassa ilahduttikin. :)

   Poista
 8. Anonyymi5/2/18 09:02

  Kauniin valoisat kuvat ja kauniit tulppaanit!

  VastaaPoista
 9. Ihanat tulppaanit.
  Omenaboston kuulostaa herkulta.

  VastaaPoista
 10. Vallankumouspulla kuulostaa hyvältä! On kyllä ihanan värisiä tulppaaneja! Mukavaa alkanutta viikkoa❤

  VastaaPoista
 11. Upea keväinen kimppu! Omenainen bostonkin kuulostaa herkulta. Iloa ja valoa viikkoosi:)

  VastaaPoista
 12. Tulin tänne vastavierailulle blogiisi. Tulppaaneja ei ole meillä juurikaan ollut vielä, kun ne kestää vain vähän aikaa maljakossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, tervetuloa! :) Tulppaanejen pitäminen kuosissa on kyllä kieltämättä vaikeaa - tai ainakin työlästä. Meilläkin moni kimppu nuupahtaa parissa päivässä, kun ei vain jaksa aina pitää huolta. :D

   Poista
 13. Anonyymi6/2/18 10:41

  Niin kauniit kuvat! <3

  VastaaPoista
 14. Niin moni on jo kommenteissaan ehtinyt ilmaista, mitä miekin olin tulossa tänne höpisemään, mutta jankutanpahan silti. Ihanat kukat ja kuvat, poliittisuus ja mielipiteet kunniaan (aktiivimalli on yksi surkeimmista asioista pitkään aikaan), vallankumouspulla pitää valjastaa valtakunnalliseksi ilmiöksi ja samaa mieltä tammikuusta - tänä vuonna ensimmäinen kuukausi oli ihan näpsäkkä. Lumen suomalla valolla on ollut vaikutusta ainakin omaan fiilikseen. Todella kiva postaus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, kiitos! Ihana kommentti! :D Jospa sitten vaan joukolla pullaa leipomaan aina, kun vallankumoukselle on kysyntää. Isommalle tai piemmälle. Pullaa pullaa! :D

   Poista