blogi luonnosta ja luonnonläheisestä elämästä

Ruissalossa hämärän aikaan

16.9.2017

Eräänä syyskuisena iltana tulimme Saaronniemen rannalle katsomaan merta. Hepokatit sirittivät taukoamatta pimeydessä, kun kuljeskelimme rantaan päin. Tuuli tuoksui mereltä ja syksyltä. Auringonlaskun hiipuvat värit hehkuivat vielä taivaanrannassa, mutta valaisemattomilla poluilla tuntui olevan jo säkkipimeää.


Leirintäalueella näkyi yhä porukkaa, eikä rantakaan ollut vielä autio. Pian talvi kuitenkin saapuu ja paikka hiljenee. Vierailen Saaronniemen rannalla usein iltaisin, syksyisin, talvisin ja keväisin, mutta kuumana kesäpäivänä olen käynyt siellä vain kerran. Tyhjä uimaranta vilpoisena vuodenaikana vetoaa minuun. Sen kolkossa, yksinäisessä tunnelmassa on jotain hyvin kaunista.


Kameraani ei ole tehty yökuvaukseen, enkä käsitä, miten sen muistikortille ylipäätään tallentuu mitään, kun räpsin laiskasti kuvia käsivaralta iltahämärässä. Jotenkin kummasti se kuitenkin tapahtuu. Kuvista tulee aina epäselviä, vähän kohisevia ja suttuisia, mutta minulle olennaisinta on se, että saan tallennettua hetken värit.


Aikamme Saaronniemellä kuljeskeltuamme hipsimme vielä Kukkarokiven rantaan katselemaan näkymää Naantalin telakalle päin. Pilvet loimottivat hukkavalosta oransseina. Taivaanrannan himmeät, hiljaiset värit kalpenivat niiden rinnalla. Näkymä oli kiehtovan värikylläinen. Dramaattisista, luonnottomasti valaistuista pilvistä tuli hiukan mieleen Mordor.


Minulla on syksyinen olo. Se on kaihoisa ja tunnelmallinen. Ikävöin keskikesän sinisiä öitä ja lintujen loputonta laulua, mutta rakastan kuitenkin juuri nyt eniten syksyn pimeyttä ja hepokattien huumaavaa soittoa.

#100hetkeäluonnossa (83/100)

32 kommenttia

 1. Aina ei näyttäviin kuviin tarvita hienoja vehkeitä! Upeita kuvia, kuin maalauksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, onneksi kehnommillakin vehkeillä saa taltioitua ainakin värjeä. Maalaus minullekin tulee näistä mieleen - ehkä joskus käytän näitä referenssinä jollekin maalauksella, jahka taas joskus saan aikaiseksi maalata. :)

   Poista
  2. (Voi kauhia, mikä määrä typoja!)

   Poista
 2. Tunnelmallisia hetkiä sanoin ja kuvin.

  VastaaPoista
 3. Kaunis tunnelma. Onneksi meillä on vuodenajat. On jotenkin helpompi pysähtyä hetkeen ja nauttia siitä vuodenaikojen vaihdellessa.

  VastaaPoista
 4. Niinpä. Kiitos ja samoin! :)

  VastaaPoista
 5. Tunnelma tosiaan välittyy. Syksyssä on syksyn taikaa, kohta kaikki hehkuu keltaisena ja punaisen sävyissä. Ihanaa.

  VastaaPoista
 6. Eräänä syyskuisena iltana.... Tykästyin tekstiin. :)
  Ja kyllä, syksy on kaihoisa vuodenaika.

  VastaaPoista
 7. Upeat kuvat! Näissä on juuri sellaista syksyistä melankoliaa ja kaihoa.

  VastaaPoista
 8. Valoisan kesän jälkeen sitä jaksaa nauttia taas pimeydestäkin :)

  VastaaPoista
 9. Hienoja kuvia. Millä kameralla kuvaat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän! Kamerani on Canon Power Shot SX230 HS, tosi vanha pokkari siis. :D

   Poista
 10. Wau miten tunnelmallisia kuvia! Iteki haluisin kuvailla enempi ämärän aikaan, mut en vaan osaa, tulee hirveetä suttupalloa vaan :D

  VastaaPoista
 11. Wau mitä kuvia..aivan upeita!! Nuohan on kuin maalauksia:) Olet kyllä taitava kuvaamaan♥

  VastaaPoista
 12. Vau mitkä värit, kuten moni muukin on sanonut: ihan kuin maalauksia! *____* <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihanaa saada näitä kommentteja! <3

   Poista