blogi luonnosta ja luonnonläheisestä elämästä

Viljelylaatikoilla kukkii

26.8.2017

Elokuu on tarjonnut sateita sen verran tasaisesti, ettei viljelylaatikoille ole enää kovin usein tarvinnut kantaa vettä. Niinpä keskikesälle tyypilliset säännölliset visiittimme viljelyksille täysien vesisankojen kanssa iltahämärän aikaan ovat vaihtuneet satunnaisiin piipahduksiin päivisin tilannetarkastukselle ja satoa korjaamaan. Viime viikolla kävin pitkästä aikaa kameran kanssa. Sää oli harmaa, mutta sadepisarat koristivat kasveja mukavasti. 

Siniset ja valkoiset ruiskaunokit koristavat nyt kaverimme viljelylaatikkoa.

Kurkkuyrtit ovat jo pitkälti lopettaneet kukinnan, mutta ovat ne edelleen kivan näköisiä.

Toukokuussa avomaalle suorakylvetyt samettikukat ovat vasta avanneet kukintonsa.

Punapellavan hentoisia kukkia oli vaikea saada kuvattua, joten laitoin sormeni taustalle. Kuvista ei siis tullut kovin hienoja, mutta itse kukat ovat mielestäni todella kauniita ja vesipisarat niiden terälehdillä myös.

Auringonkukat aukeavat toivottavasti pian. On ihmeellistä ja ihanaa, että peräti kaksi niistä toukokuussa istuttamistamme onnettomista ruipeloista on selvinnyt näin pitkälle. Uskomatonta sisukkuutta!

#kukkailottelua @mansikkatilanmailla

25 kommenttia

 1. Ihanaa auringonkukkien avautumisen odotusta :)

  VastaaPoista
 2. Oi sielläkin noita ihania ruiskaunokkeja <3
  (Ja muitakin kauneuksia)

  VastaaPoista
 3. Ruiskaunokit ovat niin kauniita. Toivottavasti auringonkukat ennättävät aueta. - Blogissani on kahden ihanan puutarhakirjan arvonta, käyhän kurkkaamassa. Aurinkoa viikonloppuusi Pihakuiskaajan puutarhasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Kiitos vinkistä, käynpä kurkkaamassa! :)

   Poista
 4. Ruiskaunokki on niin ihana! Punapellavan hento kukka on myös kaunis.
  Onnellista viikonvaihdetta Sinulle!

  VastaaPoista
 5. Minä olin "ahkera" tänä vuonna -istutin auringonkukansiemenet pikku ruukkuihin terassille ja siitä sitten isompaan ruukkuun. Kaikki itivät hyvin, mutta nyt odottelen nuppien aukeamista minäkin. Voi kun siitä tulee sitten kaunis -toivottavasti pakkaset vaan eivät ehi ensin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa! <3 Me esikasvatimme auringonkukat sisällä, mutta jostain syystä ne vain venähtivät kauhean pitkiksi ja honteloiksi, emmekä uskoneet yhdenkään selviävän ulosistutuksen jälkeen kauaa. No, suurimmalta osalta menikin varsi katki tuulessa, mutta kaksi yksilöä lähti kasvamaan vaakasuunnassa mullan pintaa pitkin ja nosti vasta sitten vartensa ylöspäin, kun se oli riittävän paksu kannattelemaan itseään. :D Toivottavasti vielä ehditään nähdä kukat. :)

   Poista
 6. Ruiskaunokit ja auringonkukat ovat kyllä kertakaikkisen kauniita!Mukavaa viikonloppua blogiemännälle🤗💚

  VastaaPoista
 7. Onneksi sateen välissä ehtii nähdä noin kauniita kukkia!
  Tunnelmallisia elokuun iltoja sinne!

  VastaaPoista
 8. Itse en auringonkukkia istuttanut, mutta linnut hoitivat sen puolestani. Kasvihuoneeseen nousi kaksin kappalein ja parissa kukkapenkissä ovat kohta auki <3

  Nuo Ruiskaunokit ja pellavat ovat niin kauniit <3 <3 <3 Kurkkuyrtti on vielä ihan tuntematon kasvi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, linnut auttavatkin mukavasti niiden levittämisessä. :D Kurkkuyrttiä voi käyttää ravinnoksikin, mutta erityisen hyvin se toimii pölyttäjien houkuttelijana, ja juuri siksi kylvimme sitä. Poutapäivinä kävi kova surina. :)

   Poista
 9. Punapellavan kukka on kuin tuulahdus lapsuudestani. Olin unohtanut kokonaan tuon kukan. Äitini kasvatti niitä. Kiitos.

  VastaaPoista
 10. Punapellavalla on kaunis kukka.

  VastaaPoista
 11. Vastaukset
  1. Juu, ja on hauskaa, että kukat ovat myös keskenään aika erivärisiä. Osa niistä on miltei valkoisia. :D

   Poista
 12. Meillä linnut söivät auringonkukat heti kun kukat avautuivat:)

  VastaaPoista