blogi luonnosta ja luonnonläheisestä elämästä

Uusi hakemisto puutarhablogeille

20.8.2017

Tämä on mukava uutinen! Puutarhurin Maja -sivustolle on avattu blogihakemisto, joka toivon mukaan kasvaa pian kattavaksi suomalaisten puutarha-aiheisten blogien listaukseksi. Jos siis bloggaat puutarhajutuista, käy toki lisäämässä blogisi mukaan hakemistoon.


Hakemistosta on pyritty tekemään mahdollisimman käyttäjäystävällinen. Blogeja voi hakea paitsi kasvuvyöhykkeen myös monen muun määrittävän tekijän mukaan. Kasvuvyöhykkeet voi hakea näppärästi kartalta. Blogeille voi määritellä perinteisten puutarhablogikategorioiden lisäksi monia muitakin tunnisteita, ja hakemistosta voi etsiä niitä vapaalla tekstihaulla.

Suosikkiblogeilleen voi antaa hakemiston kautta tykkäyksiä ja seuraajaksi pystyy helposti liittymään suosituimpien blogiportaaleiden ja somekanavien kuvalinkkejen kautta. Kun lisäät blogisi hakemistoon, muistahan laittaa linkit kaikille seurantakanavillesi, jotta niiden kuvakkeet tulevat näkyviin blogikortille.


Puutarhasivustoa on kehitetty yhteistyössä bloggaajien kanssa. Suunnittelu on ollut oikein mukavaa puuhaa, yhteishenki on ollut hyvä, ja kaikkien kommentit on otettu huomioon. Olen iloinen, että olen saanut olla mukana tässä.

Jos havaitsette sivustolla jotain parennettavaa, vaikkapa uudessa hakemistotoiminnossa, laittakaa ylläpidolle palautetta. Toiveitanne varmasti kuunnellaan. Päämääränähän on, että Puutarhurin Majasta kehittyy käyttäjiensä näköinen aktiivinen ja kotoisa yhteisö.

Suosittelen klikkaamaan vaikkapa saman tien Puutarhurin Majaan ja tutustumaan sivustoon! Blogi päivittyy aktiivisesti, hakemisto kasvaa, ja bloggaajat voivat keskustella suljetulla foorumilla. Lisää sisältöä ja toimintoja on tulossa lähitulevaisuudessa.


Valitsin tämän postauksen kuvitukseksi muutamia tunnelmakuvia parvekepuutarhastamme heinäkuun puolelta. Palailen piakkoin puutarhan uusimpiin kuulumisiin - siellä ei todellakaan näytä enää aivan samalta kuin näissä kuvissa! Nyt jaan kuitenkin nämäkin kuvat vielä Kukkailottelua-linkitykseen.

#kukkailottelua @mansikkatilanmailla

18 kommenttia

 1. Kiitos vinkistä. Kävin jo tutustumassa ja kirjautumassa uuteen blogihakemistoon. Pitänee vielä säätää tietoja jossain välissä.

  VastaaPoista
 2. Teidän parveke on kyllä niin superkivan näköinen! Ja kiitti vinkistä, pitää tutustua :)

  VastaaPoista
 3. Olipas kivasti kirjoitettu, kiitos! Ideasi avainsanojen laittamisesta näkyville oli tosi hyvä. :) Ihania kesäisiä kuvia parvekkeesta. Meillä parvekkeen kurkut ovat jo kompostissa ja pitäisi miettiä jotain syksyistä tilalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mekin olemme miettineet pahiten tuholaisista kärsineiden kasvien dumppaamista ja syksyisempien istuttamista tilalle. Pitäisi vain löytää aikaa ryhtyä hommiin.

   Poista
 4. Just löysin tuon ja ihan loistolöytö! :) Mulla tulee niiiin ministi vielä puutarha asiaa, että omaani en sinne lisää, mutta uutta ihanaa luettavaa kyllä löysin ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, hieno juttu! Ehkä myöhemmin sit, jos postaat enemmän puutarha-asioista? :)

   Poista
 5. Teidän parveke näyttää tosi kivalta! Samoin kuin uusi banneri :)

  Täytyykin käydä tutustumassa tuohon hakemistoon. Olen koittanut tässä vähän koota ideoita omaan parvekepuutarhaan ensi kesäksi, jotta osaa sitten olla tarpeen ajoissa liikkeellä kasvien suhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos! Ajattelin kokeilla vähän erilaista banneria ja katsoa, alanko tykätä siitä. :D

   Kannattaa! Syksyllä ja talvella on hyvää aikaa suunnitella. :)

   Poista
 6. Ihanat kuvat! Minunkin pitäisi vielä blogini lisätä tuonne, rekisteröidyin sinne jo aiemmin. Vaikuttaa kyllä loistojutulta. Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
 7. En ollutkaan tälläisestä ennen kuullut. Lisäsinkin blogini sinne :)

  VastaaPoista
 8. Hienot kuvat ja mielenkiintoinen vinkki!

  VastaaPoista
 9. Kuuostaa hyvälle!:) Mun sisällöt ei taida tuolle sivustolle kuulua...Mutta voisin silti käydä kurkkimassa!

  VastaaPoista