blogi luonnosta ja luonnonläheisestä elämästä

Parvekepuutarhan viidakoituminen

6.7.2017

Vaikka tänä kesänä pääsimme kylmien säiden vuoksi hiukan viime vuotta myöhemmin istuttamaan kasveja ulos parvekkeelle, nyt aletaan kuitenkin olla taas jo siinä vaiheessa, että parvekepuutarhamme on muuttunut eräänlaiseksi viidakoksi. Tunnelmaa täydentää vielä se, miten kuumankostea ilma lasitetulla parvekkeella on tyyninä ja aurinkoisina päivinä. Jaan nyt muutamia kuvia viidakoitumiskehityksestä kuluneen kuukauden ajalta.

Tältä näytti parvekkeen pöydällä, hyllyssä ja peräseinällä muutama päivä sitten. Tomaatit, paprikat, yrtit, krassit, mansikat ja koristekasvit rehottivat jo valtoimenaan, ja kasvu tietysti jatkuu yhä. Maljakossa hyllyn päällä ovat pääsiäisenä koristeeksi tuodut pajunoksat, jotka alkoivat versoa vesimaljassa niin mukavasti, että ne oli pakko pitää.

Tämä kuvapari havainnollistaa etenkin kurkkujen, kesäkurpitsoiden ja perunoiden kasvua. Ensimmäinen kuva on kesäkuun alusta, toinen viime viikolta. (Hassua, että kastelukannu on molemmissa kuvissa samassa paikassa!)

Näissä on vähän samaa asiaa toisesta kuvakulmasta. Ensimmäisessä ruudussa ovat parvekkeen oven pielessä, seinän vieressä sijaitsevat istutukset toukokuun lopulla. Toisessa kuvassa sama kohta kesäkuun lopulla.

Tässä puolestaan peruna- ja härkäpapuviljelmän kasvu viimeisen kuukauden ajalta.

Parvekelaatikoissa lipaston päällä, siis parvekkeen etuseinällä aivan laseja vasten, on tänä vuonna pääasiassa erilaisia mesikukkia houkuttelemassa pölyttäjiä paikalle. Tämäkin kasvusto alkaa olla tosi tiheää, ja eilen avautuivat jo ensimmäiset kukat. Postaan niistä kuvia, kunhan useampi avautuu!

Huomenna aukeaa varmaankin taas viikonlopun Kukkailottelu-linkitys Mansikkatilan mailla -blogissa, joten otan nyt näiden vehreiden kuvien myötä varaslähdön siihen!

#kukkailottelua @mansikkatilanmailla

19 kommenttia

 1. Oi vau, teillä on oikein kunnon parvekeviljelykset siellä! Minä en ole jostain syystä osannut koskaan oikein hyödyntää lasitettua parveketta tuohon tarkoitukseen. En tiedä, ehkä ajattelin sen vaativan niin paljon työtä, etten uskaltanut ryhtyä moiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onhan se toki hiukan työlästä, mutta helppohoitoisia kasveja (kuten tomaattia, perunaa ja härkäpapua) suosittelisin kyllä kokeilemaan jonain kesänä. :)

   Poista
 2. Upean vehreä parveke! Ja mitä viljelyksiä, vautsi! Olisi kyllä niin mahtavaa, jos saisi omalta parvekkeelta yrtit ja kaikki :)

  VastaaPoista
 3. no jo on todellinen viidakko ja vasta heinäkuu!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Saa nähdä, miten sekaan mahtuu enää myöhemmin kesällä. :D

   Poista
 4. Upeasti kasvaa kasvit teillä parvekkeella. Tuntuu ettei ulkona pihassa tapahdu kasveille mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ulkona on edelleen sen verran viileää, etenkin öisin.

   Poista
 5. Oikea hyötyviidakko. Kivahan tuolla on istua ja nyppiä varkaita tomaateista.

  VastaaPoista
 6. Ihana viidakko! Vähän samalta näyttää, kuin tyttären partsi...)

  VastaaPoista
 7. Upean näköistä! Voisin muuttaa teidän parvekkeelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! :D No, mahtuu sinne kyllä just ja just yks ihminen nukkumaan ainaki toistaseks. :D

   Poista
 8. Eau, joskus mullakin on tuollainen

  VastaaPoista
 9. Piti tulla katsomaan parvekepuutarhaasi lähempää. :) Ja aivan todella mahtavaltahan se näyttää! Kiva, kun voi hakea monenlaista satoa keittiöön ihan sukkasiltaan. :D

  VastaaPoista