blogi luonnosta ja luonnonläheisestä elämästä

Lauantain tunnelmia puutarhamessuilta

2.4.2017

Turun Messukeskuksen Piha & Puutarha ja Mökki & Meri -messut ovat auki vielä tänään. Kävin messuilla jo eilen, mutta menen tänään uudestaan tutustumaan tarkemmin mielenkiintoisimpiin osastoihin ja tekemään ehkä lisää hankintojakin. Lähden tästä ihan pian taas messukeskuksen suuntaan, mutta jaan nyt ensin pikaisesti tunnelmia eiliseltä.

Lauantaina messuilla kävi kova vilinä - välillä väentungoksessa oli jopa vaikea edetä, valokuvaamisesta puhumattakaan. Parasta näillä messuilla on ehkä yleiskoristelualue, jonka keskellä tuntuu kuin kevät olisi yhtäkkiä harpannut kuukauden eteenpäin. Nyt samassa hallissa on esillä myös aika hulppea parvekepuutarhanäyttely.

Tänä vuonna yleiskoristelualueella puutarha on tuotu sisälle taloon. Miten mukavaa olisi kellahdella tällaisen vehreyden ympäröimässä vuoteessa? Unenomainen tunnelma!

Koivujen hiirvenkorvat, tulppaanit ja ikkunankehyksiin ripustettuihin lasipulloihin asetellut leikkovihreät muodostavat kauniin kokonaisuudeen. Tätä vehreyttä katsellessa tuli taas kauhea ikävä toukokuun alkua.

Parvekepuutarhat on koottu rakennustelineiden päälle. Ihastuttavia pieniä yksityiskohtia ja inspiroivia ideoita riittää. (Kuvaaminen ei ole erikoisen helppoa näin vastavaloon.)

Heti sisäänkäyntiaulassa on esillä eri kukkakauppojen stailaamia "Neiti Kevään" juhlamekkoja ja kenkiä. 

Kekkilä ja Flöri järjestivät muutaman puutarhabloggaajan kanssa "unelmieni viljelylaatikko" -haasteen, jonka tulokset ovat myös nähtävillä messuilla. Messukävijät voivat äänestää suosikkiaan bloggaajien rakentamista viljelylaatikoista. Itse tykkäsin eniten tästä House no 465:n kokonaisuudesta.

Mökki & Meri -puolella on muun muassa veneitä. (Buster ei ole mukana. Höh.)

Sieltä voi poimia myös monenlaisia ihastuttavia merellisiä sisustusesineitä messutarjoushintaan. Nämä lasipallot (joita olen kuolannut jo vuosia) olivat myynnissä suosikkikauppani Ocean Spirit Storen osastolla.

Lisää messujuttuja tulossa pian!

Yhteistyössä: Piha & Puutarha (Turun Messukeskus)

8 kommenttia

 1. Varmasti tuolla on paljon katseltavaa ja myös ihania juttuja ideoita!
  Ehkä onkin parempi, etten pääse tuonne;)

  VastaaPoista
 2. Mahtava messutunnelma!
  Varmasti nähtävää riittää.
  Tuo 'Neiti Kevät'-näyttely eritoten kiinnostaisi minua!

  Mukavaa huhtikuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oli kyllä mainiot messut. Tykkäsin myös hurjasti noista Neiti Kevään mekoista - ne olivat tosi luovasti toteutettuja. <3

   Poista
 3. Voi ei kuinka ihanan värikästä ja keväistä! Mukavaa piristystä tähän harmaaseen viikonloppuun.

  Johonkin tuollaisille messuille pitäisi kyllä itsekin lähteä, mutta ehkä lähden vain sinne eräilymessuille muutaman viikon päästä ja jätän nämä ns sisustusmessut siihen, kun niitä ideoita oikeasti pääsisi toteuttamaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, niinpä! <3 Jo ensi viikonloppuna olis Kevätmessut Helsingissä, mutta tosiaan, jos joillekin messuille lähtee, kannattaa toki mennä niille, joista on just nyt iloa. :)

   Poista
 4. Ei tämmössii ihania kuvia; kauhee innostus olisi jo päästä tekemään pihalle juttuja, mutta vielä on liian kylmää. Ideoitakin on jo nyt ihan liikaa päässä, loppuu kesä kesken. :,D Tuo viljelylaatikko <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, voi ei, nyt joku inspiroitui oikein pahasti! :D Nämä "unelmien viljelylaatikot" olivat kaikki tosi ihania - postaan niistä lisää kuvia pian. :) Mutta on se paha juttu, kun kesä on niin lyhyt ja ideoita niin paljon. Onneksi seuraava kesä tulee aina. :D

   Poista