blogi luonnosta ja luonnonläheisestä elämästä

Kynsipuuteri!

25.4.2017

Olin aikeissa postata seuraavaksi jostain ihan muusta, mutta tämä uutinen ajaa kyllä kaiken muun edelle. Tämä on nimittäin hyvin tärkeää: tänään pääsin viimein käsiksi metallikiiltoiseen kynsipuuteriin ja sain lopultakin itselleni ne täydelliset hopeanväriset peilikynnet, joista olen aina haaveillut!

Olen ollut aivan hulluna metallikiiltoisiin kynsituotteisiin niin kauan kuin olen ylipäätään harrastanut kynsijuttuja. Muistelen suurella nostalgialla sitä, kuinka yläkouluaikoina laitoin kynsiini alumiiniteippiä saadakseni aikaan täydellisen tasaisen, peilaavan, metallikiiltoisen pinnan. Eihän se kauaa kestänyt siistinä, eikä pysynyt ylipäätään pitkään, mutta se oli parasta, mitä silloin oli saatavillani.

Haaveilin tietysti lehtihopeoinnista.

Vuosien varrella olen haalinut ja kokeillut erilaisia metallikiiltoisia kynsilakkoja - toinen toistaan hienohileisempiä ja voimakaskiiltoisempia - mutta yksikään niistä ei oikeastaan ole ollut täsmälleen se oikea. Sitten törmäsin Youtuben syövereissä kynsipuuterivideoihin ja olin aivan myyty. (Kyllä, se oli Simply Nailogical.)

Jos täydellisten peilikynsien tekemiseen tarvittavat tuotteet eivät olisi olleet niin kalliita, olisin saattanut saman tien tilata kaiken tarpeellisen, mutta koska olen vähävarainen, nuuka ja hidas tekemään ostopäätöksiä, jäin vain haaveilemaan niistä.

Tänään aivan yllättäen haaveeni toteutui, kun IsaDora Chrome Nail Powder saapui meille. Toveri Krotti toi puuteripurkin ja kiinnityslakan yllätylahjaksi piristääkseen minua, kun angstasin saatuani allergiaoireita parhaasta eyelineristäni. (Kauhea tragedia!) Tämän ilahduttavampaa pikku yllätystä tuskin olisi voinutkaan keksiä.

Kokeilin oitis. Ensimmäiset harjoituskynnet eivät onnistuneet erikoisen hyvin, mutta minusta ne ovat mahtavat.


Tämä kuva on hirveä, sormeni ovat yltä päältä irtopuuterin peitossa, kynnet ja kynsinauhat ovat epämääräisessä kunnossa ja mustaa aluslakkaakin on pitkin poikin, mutta se ei nyt ole olennaista. Olennaista on se, miten iloiseksi tulin tästä pikku purkillisesta kimaltavaa jauhetta. Olennaista on se, miten kynteni kiiltävät.

Nyt en pysty nukkumaan koko yönä, kun vain ihailen kynsiäni.

Ei minulla tässä muuta.

11 kommenttia

 1. Voi ei, ompa ne ihanat! <3
  Munkin on ehkä pakko saada. o.o Ooh, ja sitä voi laittaa minkävärisen päälle vain. Nettikauppaan (heti kotona) --> :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, do it, ilman tätä ei voi yksinkertasesti edes elää! :D

   Poista
  2. PS. Tää purkki löytyi vissiinki ihan Cittarista, et ei tartte edes erikoisliikkeistä hakea. ;D

   Poista
 2. Sairaan upeet!

  tiiaemilia.blogspot.fi

  VastaaPoista
 3. Onpas upeat! Kuulostaa jännältä tuollainen kynsipuuteri.

  Minun kynteni eivät kestä oikein mitään lakkausta, alkavat heti lohkeilla. Ja siis nimenomaan lakasta, ei siitä poistoaineesta, kuten ensin luulin. Pöh. Olisi joskus kiva laittaa kynsiä. Ehkä pitäisi kokeilla, jos joku ekokynsilakka toimisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tämä on hieno innovaatio. :D Mutta voi ei, miten harmillista. Olen kuullut, että jos kynnet eivät kestä varsinaisia kynsilakkoja, voisi lakan sijaan käyttää esim. akryylimaalia. Se tosin ei pysy ollenkaan niin hyvin kuin lakka, ja lopputulos on yleensä aika mattapintainen.

   Poista
 4. En edes tiennyt että näitä saa myös tällaisina jotka eivät vaadi geelilakkausta. Hienoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläpä, tämä tuli minullekin vähän yllätyksenä. :D

   Poista
 5. Ooooh, kauniit. Haluuuuuuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, siitä vaan hankkimaan oma setti. ;)

   Poista