blogi luonnosta ja luonnonläheisestä elämästä

Maistuisiko tuore kuusenkerkkä?

20.1.2017

Joulukuusi poistui meillä kuvioista nuutinpäivänä, mutta muutama kuusesta karsittu oksa on edelleen maljakossa keittiön hyllyllä, sillä niihin alkoi noin viikko sitten kasvaa tuoreita kerkkiä, jotka ovat niin ihanan vaaleanvihreitä ja herkullisen näköisiä, ettei oksia ihan heti raaskikaan heittää pihalle.


Oikeasti kuusenkerkät eivät maistu mielestäni kovin hyvältä - ja suutuntumakin on aivan karmea - vaikka niitä niin kovasti hehkutetaankin. Ne menevät minulla vähän siihen samaan "valitettavan pahanmakuisten terveysruokien" kategoriaan lehtikaalin ja tuoreiden tyrninmarjojen kanssa. Ainoa syy, miksi ylipäätään olen joskus maistellut niitä, ovat niiden (väitetyt) terveysominaisuudet ja villivihanneksiin liittyvät positiiviset asiat.

Ehkä hyvän ruuan joukossa, kunnolla valmistettuna kuusenkerkät menisivät minulle vähän paremmin. Maistuuhan lehtikaalikin ihan ookoolta, jos siitä jaksaa tehdä vaikkapa sipsejä ja sotkea sen sitten kunnon salaattiannoksen sekaan, ja tyrnikin on superhyvää esimerkiksi mehuissa ja marmelaadeissa. (On sitten ihan toinen juttu, voiko niitä pitää "terveysruokina" enää siinä vaiheessa.)


Oletteko syöneet kuusenkerkkiä? Maistuvatko ne teille paremmin kuin minulle?

18 kommenttia

 1. Ihanat kasvut oksissa, kuusenkerkkiä ei kyllä usein tule maisteltua. :) Mukavaa viikonloppua! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, nämä olivat tosi mukava yllätys. Kiitos! :)

   Poista
 2. Kamalan makuisia, vaikkakin näyttää tosi kauniilta tuossa maljakossa :) Itse en kyllä pysty syömään tiettyjä ruoka-aineita, olivat sitten kuinka terveellisiä tahansa :D Esimerkiksi protskurahkaa en vaan kykene syömään, vaikka kuinka oon yrittänyt :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, niinpä! Itse pystyn syömään maustamatonta rahkaa sentään, mutta esim. juuri lehtikaali ei mene kyllä millään (paitsi uppopaistettuna). :''D

   Poista
 3. Eipä ole tullu kuusenoksia ennen syötyä, vaikka luonnossa on tullut vähän kaikkea tähän mennessä jo maisteltua! Pitääpä maistaa - joskus - ei nyt satu olemaan kuusta enää sisällä. Voisin kyllä mieluusti itsekin oksia metsästä hakea. Sen verran hyvältä näyttää sinun pirtissä olevan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla - ties vaikka pitäisit. Näihin oksiin alkoi tulla uutta kasvua heti vuodenvaihteen jälkeen eli ihan muutaman viikon päästä maljakkoon laittamisesta. (Kannattaa huolehtia, että maljakossa riittää vettä kaiken aikaa, etteivät oksat kuivahda.)

   Poista
 4. Oi, terveellinen kuusenkerkkä!
  Kauniimpi kuin maku...mutta kuusenkerkkäsiirappi ja kurkkupastillit maistuvat kyllä!

  Lempeää viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siirappina ja kurkkupastillina kuusenkerkkä onkin tosi hyvää. Muistelen joskus juoneeni myös jotain teetä/haudukutetta, jossa oli kuusenkerkkiä, ja sekin maistui aika mainiolta. :D

   Kiitos, samaa! :)

   Poista
 5. Enpä ole maistanut, kuulostaa vähän oudolle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, vähän outoa se onkin. Ehkä kuitenkin kokeilemisen arvoista.

   Poista
 6. Minä pidän kuusenkerkistä! Joskus ihan paljaaltaankin mutusteltuna, mutta ehdoton suosikkini on kuusenkerkkä-puolukka-smoothie. Ihan mahtava makuyhdistelmä (mukaan tosin kannattaa laittaa jotain vähän makeutta antavaa, esim. banaania). Niin ja villivihannessalaatin mausteena ovat kans hyviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten mukavaa! Kunpa itsekin oppisin tykkäämään niistä. Tuota smoothieta voisin kyllä kokeilla, se vaikuttaa ihan hyvältä yhdistelmältä. :)

   Poista
 7. Hauska että se kevät iski teidän joulukuuseenkin. Olen myös kuullut terveysvaikutuksista, kävikös se jalkakylpyyn? Ihanat valoisat kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu! Tietääkseni käy ihan mainiosti, vaikka pihkatahroja saattaakin tulla sitten vatiin ja ihollekin, eikä niitä ole välttämättä kauhean helppo saada pois. (Olen muistaakseni joskus tehnyt yrtti- ja suolapussukan jalkakylpyä varten jostain havusta, mutten muista mitä se oli.)

   Poista
 8. Olen kuullut, että jotkut hyödyntävät kuusenkerkkää ahkerastikin ja tykkäävät siitä kovasti. Itse en ole kokeillut. Pitäisiköhän...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, kannattaa kokeilla, jos vaikka tykkäisikin. :)

   Poista
 9. Eipä ole tullut maisteltua.:) Mullakin oli töissä joulun alla kuusenoksia, ja ne alkoivat pukkaamaan uutta siinä vaasissa. Kauniit todella.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuusenoksat alkavat ilmeisen helposti tehdä uutta kasvua, kunhan vettä ja lämpöä vain on saatavilla. Ja ovat kyllä ihania. <3

   Poista