blogi luonnosta ja luonnonläheisestä elämästä

Viherlassilan joulutunnelmia

18.12.2016

Viherlassilan puutarhamyymälä on pitänyt tässä joulukuun aikana parina viikonloppuna pieniä joulumarkkinoita. Omien verkkosivujensa mukaan Viherlassila haluaa näiden tapahtumien myötä tehdä hyvää edistämällä sitä, että jouluun käytetyt rahat menevät pienille paikallisille toimijoille. Olihan niitä markkinoita tarpeen käydä ihastelemassa. Samalla tuli katsastettua myymälän kasvitarjontaa ja tehtyä vähän hankintojakin.

Myynnissä oli vaikka mitä kivaa käsintehtyä joulutavaraa, mitä ei marketeista löydy.

Hauskoja tammenterhokoristeita. Krotti hypistelemässä.

Erikoisia joulupalloja. Tällaisia olisi kiva tehdä itse kierrätysmateriaaleista.

Kukkamyymälä oli myös tietysti joulukoristeltu katosta lattiaan.

Hyasintti sammalella vuoratussa lasipurkissa taitaa olla se tämän joulun juttu. 

Emme hankkineet nyt muita kasveja kuin vähän tulppaanin sipuleita ensi kevättä silmällä pitäen. Kaikki sipulit olivat 70 prosentin alennuksessa, joten edullisimmat alkoivat olla jo miltei ilmaisia.

Krotti halusi ostaa meille myös muutaman tällaisen kirkkaan lasipallon, joiden sisälle voi laittaa pieniä esineitä tai vaikkapa valoja. En vastustanut.

Kuvat ovat Krotin kännykältä. Osan napsin minä, osan hän, eikä itselläni ainakaan ole enää mitään käryä, kumpi otti mitkäkin. Mutta ainakin ne, joissa näkyvät Krotin kätöset, ovat minun ottamiani.

2 kommenttia

 1. Aivan valtavan kauniita nuo lasipurkkihyasintit!

  Olen onnistuneesti välttänyt näin joulun alla kaikki mahdolliset vihermyymälät - markettien osastoja lukuunottamatta. Ja hyvä niin, kotoa löytyy tälläkin otannalla kolme hyasinttia ja yksi joulutähti sekä tädin vieraillessaan mukanaan tuoma amaryllis. Millainen talvipuutarha täällä mahtaisikaan olla, jos olisin sortunut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Saattaisin hankkia meillekin, jos en olisi yliherkkä/allerginen hyasinttien voimakkaalle tuoksulle.

   Minulla on vähän samaa vikaa - haluaisin täyttää kodin kaikilla ihanilla joulukasveilla - mutta meillä on jo niin paljon huonekasveja ennestään, ettei sekaan oikein mahdu enää, ja "onneksi" myös allergia rajoittaa hankintoja. :D

   Poista