blogi luonnosta ja luonnonläheisestä elämästä

Korvapuustipäivä

7.10.2016

Toiset sitten hyödyntävät joka tilaisuuden päästäkseen herkkuihin käsiksi. Esimerkiksi kansallinen korvapuustipäivä. Kuka sellaisen olemassaolosta edes tietää? No, Krotti ja Lilla M ainakin. Sellaista päivää vietettiin tiistaina, ja siihen oli aivan välttämätöntä osallistua. Niinpä leivoimme sitten korvapuusteja samalla, kun vietimme Ensitreffit alttarilla -illanistujaisia. (Vietämme niitä kerran viikossa. Katsomme sarjan uusimman jakson, syömme jotain hyvää ja höpsöttelemme.)

Aloitimme leipomisen suunnilleen kello kuuden aikaan illalla, mutta puustit olivat valmiita vasta joskus yhdentoista maissa. Varsinaista downshiftausta siis. Käytimme Molekyyligastronomian pullataikinareseptiä, mikä selittää prosessin pitkän keston. Mutta voi, miten hyviä korvapuusteista tuli! En ole ehkä ikinä syönyt niin herkullista korvapuustia. Enkä nyt edes yhtään liioittele. Oli todellakin ajankäytön arvoista.

Käytimme koko illan vain neljän (4) korvapuustin tekemiseen.

Työvaiheita riitti. Ekassa kuvassa taikinan juuri kohottamisen jälkeen. Tokassa valmis taikina. Kolmannessa se on kaulittu ja täytetty. Neljännessä rullattu, leikattu ja taitettu, valmis paistettavaksi.

"Tehtiin pellillinen korvapuusteja!"

Mihin Café Brahea enää tarvitaan?

2 kommenttia

  1. Noi oli niin hyviä, mä haluan lisää! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laskiaiseen on enää pari kuukautta. Sillon leivotaan sit seuraavaks "höttöpullaa". :D

      Poista