blogi luonnosta ja luonnonläheisestä elämästä

Esikko kukkii taas!

23.10.2016

Muistatteko sen esikon, josta kirjoitin maaliskuussa? Se kukki huhtikuulle asti ja meni vielä mainiosti viherkasvina ikkunalaudalla pitkälle alkukesään, kunnes jotkin pikku ötökät alkoivat vaivata sitä. Torjuntayritykset eivät tehonneet, ja lopulta esikosta oli jäljellä enää muutama kippurainen, kituuttava lehti. Päätin antaa sille kuitenkin vielä mahdollisuuden viemällä sen vanhemilleni, joiden vihannesmaan nurkalle se istutettiin ja jätettiin oman onnensa nojaan.

Unohdin koko kasvin, kunnes mami syyskuun lopulla kertoi, että esikko kukkii taas. Ai mitä? No kukkii kukkii. Ei helkutti, se piti kyllä nähdä omin silmin! Seuraavaksi landella vieraillessani menin sitten uteliaana katsomaan, mitä esikolle kuuluu, ja se tosiaan kukki. Kävin uudestaan pari viikkoa myöhemmin, ja kukinta sen kun jatkui vaan. Kuulemma se kukkii edelleen.


Kuten jo keväällä sanoin, kaikki kevättalvella marketista kukkivana ostetut esikot eivät olekaan ihan kertakäyttökamaa. Oletteko sattumoisin kohdanneet vastaavaa?

9 kommenttia