blogi luonnosta ja luonnonläheisestä elämästä

Erityisruokavalioelämyksiä: Nick'sin brunssi

16.9.2016

Tykkään ruokailla kahviloissa ja ravintoloissa, mutta pitkä allergialistani ei tee siitä helppoa. Joissain ruokapaikoissa selvitään haasteesta hienosti, toisissa vähemmän hienosti. Tässä postaussarjassa avaudun siitä, miten eri ravintelit ovat selvinneet minusta. Nyt on vuorossa hulppea Nick's Food Design.

Nick's on usein mainittu yhdeksi Turun parhaista ravintoloista, taisipa se voittaa jonkin "kaupungin paras ruokaravintola" -äänestyksenkin. Näin ollen odotukset olivat luonnollisesti korkealla, kun päätimme käydä siellä brunssilla.

Nick'sin brunssille täytyy tehdä pöytävaraus hyvissä ajoin ennakkoon. Hyvissä ajoin tarkoittaa tässä kohtaa useampaa viikkoa. Samalla, kun varasin seurueellemme pöydän, tiedustelin allergia-asioista. Palvelu oli ystävällistä.

Allergiani ilmeisesti kirjattiin ylös, tai ainakin listaustani kuunneltiin tarkkaavaisesti. Mainitsin sitrushedelmistäkin. En nimittäin oikeastaan pysty olemaan suljetussa tilassa, jossa kuoritaan appelsiineja tai muita sen sorttisia. Yllättäen en tässä kohtaa saanutkaan sitä tavallista "meillä pitää olla niitä aina valikoimassa, kun ne ovat suosituimpia, sori siitä" -vastausta. Vaikuttavaa.

Nick'sin brunssille täytyy myös jonottaa. Jono oli pitkä ja mutkainen. Yksitellen ilmoittauduimme kassalle, maksoimme ja saimme ruokailuvälineet. Tässä kohtaa mainitsin, että olen se ongelmamies, joka tiedusteli allergia-asioista aiemmin puhelimessa. Tarjoilija kutsui jonkun keittiöstä paikalle, ja tämä esitteli kaikkien buffet-pöydän antimien sisällön minulle suunnilleen yksitellen. Informaatio oli kohtuullisen kattavaa, vaikka välillä tyyppi tosin ei ihan tarkkaan muistanutkaan, mitä mausteita johonkin tiettyyn soppaan oli livautettu. Pikku vikoja.

En tietenkään voinut maistaa ihan kaikkea, mitä tarjolla oli, mutta onneksi valikoima oli älyttömän laaja, joten en olisi varmaan muutenkaan ottanut kaikkea, vaikka olisin voinut. Sain lautaseni täyteen, enkä voinut valittaa yksipuolisuudesta. Usein tällaisissa buffeteissa käy niin, että pystyn kyllä syömään joitain tarjolla olevia ruokia, mutta en kovinkaan monia, ja koen lopulta maksaneeni vähän turhan paljon vähän turhan tavanomaisesta ja tylsästä ateriasta.

Minä en yrittänyt leikkiä minkäänlaista kasvissyöjää tällä kertaa, sillä eläinten tai kaikkien eläinperäisten tuotteiden jättäminen pois olisi kyllä johtanut aikamoiseen yksipuolistumiseen, kun kasvisperäiset ruokalajit vilisivät aika pitkälti hedelmiä, joita en voi syödä. Mukana brunssilla oli kuitenkin myös vegetaristi Naakkuli, joka ei ainakaan muistaakseni valittanut mistään muusta kuin ylensyömisestä.

Herkkuhetki oli todellakin hintansa väärti. En kuollut allergiakohtaukseen - en muistaakseni saanut mitään epämääräisiä oireitakaan - ja pyörin brunssilta ulos tyytyväisenä. Nick's Food Design onnistui hienosti. Suosittelen lämpimästi.

7 kommenttia

 1. Kas, Nick'sejä on näköjään ainakin tätänykyä olemassa jo kaksi. Me kävimme Helsinginkadun ravintelissa. Sain vasta nyt tietää, että niitä on toinenkin, kun selasin lafkan verkkosivuja.

  VastaaPoista
 2. Ohhoh, onpas siitä tullut suosittu! Me kävimme reilu vuosi sitten ja silloin pääsi kyllä ihan helpolla sisään. Hyvä tietää jatkossa, sillä brunssi oli kieltämättä hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, se oli yllättävää, kun yritin varata joskus keskiviikkona saman viikon lopulle, niin oli jo täyttä. Piti yrittää seuraavaa viikkoa sitten. :D

   Poista
 3. Kivoja nämä erityisruokavalionäkökulmasta tehdyt ruokapaikka-arvostelut :)

  VastaaPoista
 4. Kirjaimellisesti sieltä kyllä pyörittiin ulos! :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. (Ja eräs jopa oksensi.) Ei mitään kultakalameininkiä ollenkaan. :D

   Poista