blogi luonnosta ja luonnonläheisestä elämästä

Kaakaota kaamospäivän piristykseksi

12.12.2015

On ollut niin pitkään niin pimeää, että minuakin alkaa jo vähän harmittaa tämä, vaikka oikeastaan tykkäänkin hämäristä talvipäivistä. Nyt on kuitenkin menty jo yliannostuksen puolelle, ja pitkistä pimeistä öistä en kyllä pidä ollenkaan. Kynttilöitä palaa ja lämpimiä juomia kuluu ennätysvauhtia.

Vaikka glögi onkin se talven ykkösjuoma, oma suosikkini tällä erää on kuitenkin kaakao, sillä minuun on iskenyt hiljattain aivan jäätävä suklaanhimo. Usein kaakaojuoma tehdään valmiista kaakaojuomajauheesta, mutta mielestäni paljon parempaa siitä tulee tummasta makeuttamattomasta kaakaojauheesta, vaikka valmistus viekin hiukan enemmän aikaa, sillä hienoa jauhetta on vaikea saada sekoittumaan maitoon ilman vispilää. Tykkään myös maustaa juoman hunajalla ja lämpöisillä mausteilla.


Mausteinen kaakaojuoma
kaksi isoa mukillista

6 dl maitoa (mikä tahansa käy)
2 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta
1 rkl puolijuoksevaa hunajaa
ripaus jauhettua kanelia
ripaus jauhettua chiliä
ripaus jauhettua inkivääriä

Kaada maito pieneen kattilaan ja lisää muut aineet. Kuumenna hellalla. Sekoita rauhallisesti vispilällä koko kuumennuksen ajan. Juoma on valmista, kun hunaja on liuennut. Kaada kuppeihin ja juo saman tien. (Maidon pinnalle muodostuu pian kalvo, joten valmista juomaa täytyy sekoitella, jos sitä ei heti juo. Tomusokerin ripotteleminen pinnalle saattaa myös auttaa.)

2 kommenttia