blogi luonnosta ja luonnonläheisestä elämästä

Nummelan tunnelmissa

5.7.2015

Nummelassa on mukava asustella, kun ei ole aikeissa tehdä mitään sen erikoisempaa, tavata oikeastaan ketään tai saada muutenkaan mitään aikaiseksi. Rivitalonpätkä vasta hiljattain keskelle peltoa putkahtaneessa lähiössä on viihtyisä asua, ja kävelylenkillä on mukava katsella seudun uusia, hauskan värisiä ja muotoisia taloja, mutta tietynlainen amerikkalaisen unelman tunnelma on kyllä häiritsevän vahvasti läsnä.

No, aivan vieressämme avautuva, vasta rakenteilla oleva, mutta jo nyt hyvin kiehtovalta vaikuttava kosteikkopuisto antaa kuitenkin myös oman leimansa alueen tunnelmaan, minkä lisäksi aiemmin rakennettu ja jo hyvin "luonnontilaisen" näköiseksi asettunut Nummelanportin kosteikko lintutorneineen on kävelymatkan päässä.

En voi väittää, etteikö täällä olisi jotenkin häiritsevän kotoisaa. Tulee mieleen ihan lapsuuden kotiseutu (mutta siitä nyt ei tarvitse puhua sen enempää). Täällä on oikein hyvä käydä päivittäin iltakävelyllä vetreyttämässä murtuman jäljiltä jäykäksi ja kipuilevaiseksi jäänyttä nilkkaa. Illat ovat olleet kauniita, pehmeitä ja valoisia. On myös näkynyt aivan hurmaavia auringonlaskuja.
Nämä kuvat ovat Krotin kännykältä. Omani vähän takkuaa.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti