blogi luonnosta ja luonnonläheisestä elämästä

Syksyinen hiljaiselo

22.9.2021

Syksy hiipii tänne. Kuun alussa oli vielä parikymmentä astetta lämmintä, kesäinen tunnelma, mutta nyt jo öisin käy pakkasella ja tuuli on käynyt viileäksi. Lintumuutto virtaa hyvän sään vetämänä. Se on joka vuosi yhtä haikeaa. Tottuuko hyvästeihin ikinä? Mutta onneksi vielä voi olla varma, että muuttolinnut palaavat keväällä.

 

Olen jaksellut vähän heikosti, ja töitäkin on liikaa. Pari kertaa sieniretkellä ollessamme en ole itse edes jaksanut sienestää, vaan olen vain istunut mättäällä ja tuijotellut latvuksiin. Vaikka metsässä istuminen tuntuu ajan tuhlaamiselta, yritän vakuuttaa itselleni, ettei se ole. Sehän ei ole.


Kirjoitan blogiin tänä syksynä varmaan vähän harvemmin. Gradu ja työt vaativat jo sellaisen määrän kirjoittamista, etteivät aika, jaksaminen ja selkäni kyky sietää tietokoneen ääressä istumista välttämättä riitä enää kaiken sen lisäksi kovin ahkeraan blogikirjoittamiseen. En julista virallista blogitaukoa, mutta ajoittaista hiljaiseloa voi esiintyä.
 

Hyvää syksyä!

9 kommenttia

 1. Oman graduni kirjoittaminen oli sellainen urakka, ettei muuhun aikaa jäänyt. Tsemppiä! ja hyvää syksyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se usein on. Hyvä, että sait urakan kuitenkin tehtyä. Kiitos!

   Poista
 2. Toivottavasti saat gradun kirjoittamiseen hyvän vauhdin. Blogata ehdit sitten myöhemmin. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 3. Ihanat kantarellit! Tsemppiä graduun!

  VastaaPoista
 4. Tsemppiä, jaksamista ja malttia myös lepäillä!

  VastaaPoista
 5. Hyvää syksyä ja jaksamista gradun kanssa. Blogi odottaa kyllä.

  VastaaPoista
 6. Ymmärrän Sinua niin hyvin ja lähetän kovasti lämpöisiä voimahalauksia. Olen itsekin niin väsynyt, että voisin vaan nukkua ja nukkua, mutta työ/opinnot/perhe ei lopu. Eikö se ollut niin, että metsässä oleilu 15-20 min laskee verenpainetta ja tuo hyvää oloa, joten istuskele ilman muuta mättähällä. Onnea kovasti graduntekoon ja muihinkin kiireisiin tsemppiä, hengessä mukana. Odotetaan uutta kevättä..

  VastaaPoista
 7. Jaksaminen edellä!
  Metsä auttaa,sinne ehdottomasti kannattaa mennä vaikka vain istumaan.
  Voimia!♥️

  VastaaPoista
 8. Iso kiitos kaikille kommenteista vielä tälleen jälkikäteen! Luin kommenttinne heti ne saatuani ja olin kiitollinen kaikista, mutta en ehtinyt vastata.

  VastaaPoista