blogi luonnosta ja luonnonläheisestä elämästä

Tulkoon joulu

22.12.2020

Koti alkaa näyttää valmiilta jouluun. Laitan kyllä joka vuosi kalenteriin marraskuun lopulle muistutuksen, että kaivahan joulukoristeet esiin, mutta silti koristelaatikko tulee haettua kellarista vasta joulukuun puolivälissä, ja isoimmat koristelut saadaan aikaiseksi aivan joulun alla. Vaikka ajatuksissa siis onkin koristella ajoissa, toteutus noudattaa ennemminkin entisaikojen mallia: Tuomaanpäivänä aloitetaan joulun vietto, jolloin koristeidenkin on sopiva olla paikoillaan.


Meillä on ollut tapana hakea joulukuusi tutun metsänomistajan mailta Lohjalta samana päivänä, kun on käyty Menneen ajan joulumarkkinoilla. Tänä vuonna ei tietenkään ollut markkinoita, mutta kuusi saatiin kuitenkin haettua. Se on pieni ja vähän harva metsäkuusi mutta oikein kelpo silti, etenkin nyt koristeltuna. Ei meille isoa kuusta mahtuisikaan.

 

Tämä joulu on väistämättä erilainen kuin aiemmat. Epidemiatilanteen takia minäkään en mene vanhempieni luokse viettämään aattoiltaa, vaan käyn vain aatonaattona pihalla tervehtimässä. Olen kuitenkin siitä onnekkaassa asemassa, että minulla on ollut mielessä jo aiemminkin joulun vietto vähemmin vierailuin ja enemmän kotosalla oleskellen, joten sinällään tämä on minulle ihan okei. Ei voi kuin toivoa jaksamista niille, jotka eivät pysty viettämään joulua toivomallaan tavalla.


 

Hyvää joulun aikaa ja parempaa uutta vuotta, rakkaat lukijat!

12 kommenttia

 1. Kiitos!
  Oikein hyvää ja rauhaisaa joulunaikaa myös sinulle ❤︎

  VastaaPoista
 2. Rauhallista joulun viettoa sinulle!

  VastaaPoista
 3. Korona tulee muuttamaan pysyvästi monia asioita, myös joulunviettotapoja.
  Toivotan Hyvää ja turvallista joulua sinulle!

  VastaaPoista
 4. Ihanaa joulua Sinulle poikkeusoloista huolimatta!

  VastaaPoista
 5. Lämpimät jouluterveiset sinulle! 🎄🧡

  VastaaPoista
 6. Kiitos ja hyvää joulun aikaa!❤

  VastaaPoista
 7. Joulu jo ehti mennä ja mulla on ollut viikon päivät koneen kannet kiinni, mutta nyt kun arki ja työt taas alkoi, on hyvää aikaa (hehheh :)) käydä toivottamassa leppoisaa loppuvuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluna onkin hyvä pitää taukoa ruudulta, jos pystyy. Kiitos ja samaa ja onnea uudelle vuodelle!

   Poista