blogi luonnosta ja luonnonläheisestä elämästä

Blogin uusi osoite

26.3.2020

Otin käyttöön uuden osoitteen blogilleni. Se on ytimekkäästi mtainasoja.fi. Osoitteenvaihdosta huolimatta kaikki vanhat linkit toimivat edelleen. Eipä siis huolta, jos blogi on kirjanmerkeissä, linkkilistoilla tai muualla yhä vanhalla osoitteellaan, sillä sieltä se uudelleenohjautuu automaattisesti tähän nykyiseen.


Kuva on Lauttasaaresta kuun alun Helsingin reissultani. Se kaikki tuntuu nyt jotenkin todella kaukaiselta, kuin joltain toiselta todellisuudelta, jota ei ole enää olemassa.

23 kommenttia

 1. Kiitos ilmoituksesta!

  Lyhyessä ajassa on muuttunut ällistyttävän paljon.
  Ja muutos ei pysähdy tähän.
  Olemme uuden äärellä, pidimme siitä tai emme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Odotan jännityksellä, mihin tämä johtaa! Ehkäpä aletaan olla fossiilikapitalismin loppusuoralla.

   Poista
 2. Kiitos päivityksestä!Minäkin odotan toiveikkaana,josko nyt heräisimme!
  Pakkohan tämä johonkin älylliseen tokenemiseen on johtaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaa! Olisi hämmentävää, jos tästä palattaisiin takaisin entiseen.

   Poista
 3. Kiitos "muuttoilmoituksesta"!
  Harva osasi edes kuvitella tällaisia aikoja. Toivon ja uskon, että tästä kriisistä seuraa jotain hyvääkin. Mennään askel askeleelta eteenpäin ja pidetään itsestämme ja toisistamme huolta.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa tuumin. Tavallaan en ehkä ainakaan itse vielä edes täysin ymmärrä tämän kriisin laajuutta, kun omaan elämään se on vaikuttanut aika vähän ja yllättävän positiivisestikin. Uutisjututkin tuntuvat täällä oman kuplan sisällä jotenkin kaukaisilta.

   Poista
 4. Hienoa, sait omaksi osoitteeksi!!!!! :) Ollut itselläkin mielessä, mutta karsastan lisätöitä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! On siinä oma työnsä. Tavallaan se oli yllättävän helppoa, tavallaan yllättävän vaikeaa. Ostin domainin Zonerilta, jonka sivuilla oli yksityiskohtaiset ohjeet uuden osoitteen vaihtamiseen vanhan tilalle. Ilman niitä olisi voinut tulla hämminkiä.

   Poista
  2. Hyvä tietää, kiitos vinkistä :)

   Poista
  3. Hyvin löytyi lukulistaltani uudessakin osoitteessa. Vähän hämmentää tuolla osoiterivillä oleva punainen kolmio ja teksti Ei turvallinen.

   Poista
  4. Hyvä huomio! Epäilyttävä ilmoitus johtuu siitä, ettei https ole vielä käytettävissä. Yritän saada sen käyttöön, mutta siis toistaiseksi tänne ei voi muodostaa salattua https-yhteyttä, minkä vuoksi selain voi ilmoittaa, ettei sivu ole turvallinen.

   Poista
 5. Kaunis kuva! Elämme kummallisia aikoja. :)

  VastaaPoista
 6. Kivoja kevätsäitä on ollut, mutta eipä niistä oo sairastelun vuoksi päässyt nauttimaan kun sängyn pohjalta. Kuitenkin kesää kohti mennään ja lujaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Toivottavasti paranet pian ja pääset nauttimaan keväästä ja saapuvista muuttolinnuista.

   Poista
 7. Kaunis maisemakuva!
  Toivotan aurinkoisia kevätpäiviä sinne!
  Täällä saapuivat keskiviikkona jo haarapäääskyt Afrikasta meitä ilahduttamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihanaa! Eivätköhän ne jo pian saavu Suomeenkin. On ollut niin lämmin ja tulossa on yhä vain lämpimämpiä päiviä.

   Poista
  2. Missä haarapääskyjä on jo näkynyt???? Cool! :)

   Poista
  3. Espanjassa, ja muutenki eteläisessä Euroopassa, mutta eivätköhän saavu Suomeen jo lähiaikoina.

   Poista
 8. No niin tietty.

  Muiss auutisissa: Lauantaiyönä pääsin kuulemaan viirupöllön huhuilua, mikä on tavallaan sääli; pitää siirtää varpuspöllön pönttö isomman tieltä muualle. No ei voi mittään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau! Viirupöllö on minulle edelleen sellainen suorastaan mysteerinen, salaperäinen pöllö. En ole vieläkään kuullut saati nähnyt. Talvella Turussa olisi ollut yksi bongattavissa, mutta en tullut menneeksi etsimään, ja parempi kai niin, kun sillä riitti varmasti ihailijoita muutenkin.

   Poista
 9. Saat tämän meikäläisen yksilön, jos haluat! Meillä on parissakin paikkaa viirupöllön pönttöjä ja viirupöllöpaikkoja tiedän muualtakin omia maita myöten. Ja nyt sitten lauantain havainnon pohjalta ihan mökiltäkin. Mutta en oikein välitä niistä aiemmissa keskusteluista sivutuista syistä. Helmareita ja varpuspöllöjä sen sijaan koitetaan istuttaa monillekin tutuille alueille ja viirupöllöhän ne pistää toisiaan lihoiksi. Just ehdin mökin takamaastoon pistää varpuspöllön aravan. Damn.

  Eli laitetaanko strix uralensis pahvilaatikossa postiin vai käynkö pudottamassa autolla? Vai laitanko karttalappusen kouraan ja käsken lentämään Turun suuntaan?

  VastaaPoista