blogi luonnosta ja luonnonläheisestä elämästä

Kuukausikollaasi 5/2018

5.6.2018

Toukokuu toi kesän, poikkeuksellisen kuuman ja paahteisen alkukesän. Päiväni olivat täynnä seikkailuja, puutarha-askareita, merta, lintuja, kukkia, mansikoita ja kaikkea muuta kaunista ja toukokuista. Toki myös allergiavaikeuksia, arkista opiskelua, sotkemista ja siivoamista ja sen semmoista, mutta haluan tietysti muistella niitä kohokohtia.

Kaikki toukokuulle suunnitellut reissut toteutuivat ja onnistuivat, vappu ja synttärit juhlittiin iloisesti. Helteet asettivat lisähaastetta puutarhanhoitoon ja elämään muutenkin, mutta en voi väittää, etteivätkö lämpöiset päivät pitkän talven jälkeen olisi ilahduttavaa vaihtelua. On kummallista ja ihanaa, kun voi lähteä toukokuisena iltana saaristoon biitsille polskuttelemaan niin lämpöiseen veteen, ettei ole mikään kiire nousta takaisin maihin.


Vappu ja yllättävä yöretki Piikkiönlahdelle | Tornien taisto | Kevätkesän heleyttä Kuninkojan laaksossa | Uudenkaupungin kukkamessut | Parvekepuutarhan kukoistusta | Naantalin venemessut | Mieletöntä reissausta Ruotsissa | Laatikkoviljelykauden avaus | Seikkailua Runosmäellä

#kollaasihaaste #kuukausikollaasi

8 kommenttia

 1. Anonyymi5/6/18 11:34

  Siis ihanan kesäinen ja valoisa kollaasi!

  VastaaPoista
 2. Ihana toukokuu <3 Ja todellakin kaikki liikenevä aika on kulunut ulkona ( allergia oireista huolimatta), joten sotkua sisällä on syntynyt, mutta se siivous on jäänyt hieman vähemmälle ;)
  Kaunista kesäkuuta sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, kiitos! Ulkona oleilu on olennainen syy sotkun syntymisen taustalla, samoin puutteellisen siivouksen. :D

   Poista
 3. Tämä toukokuu on ollut ikimuistoisen lämmin ja siitä syystä olen saanut jo niin paljon enemmän aikaiseksi puutarhassa kuin yleensä tähän aikaan vuodesta. Pelkäänpä, ettei loppukesällä ole kohta mitään tekemistä.. heh no kyllä on, jos ei ole niin saan kerrankin kesällä aikaa taideharrastuksille. :-) Toivotaan nyt ettei tulisi pahoja halloja ja saataisiin lämpimät kesäkelit pian takaisin. Hieno kollaasi ja paljon kivoja tapahtumia mahtunut toukokuuhusi. ~Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, joo, keväällä on yleensä tosi suuri into tehdä puutarha-askareita, mutta usein kelit rajoittavat - niinpä lämmin toukokuu aiheuttaa helposti eräänlaista riehaantumista. :D Niin, ja voi sitä tosiaan kesällä muutakin tehdä, ja "valmista" puutarhaa kelpaa tietysti ihastella. :) Mutta huomasin tosiaan vasta nyt, että suureen osaan maata oli ennustettu hallaa! Se ei tietenkään ole yhtään kivaa, varsinkaan näin lämpimien säiden jälkeen, kun kaikki jo kasvaa täysillä. Perusviileät päivät olisivat ihan jees vaihtelua, mutta yöpakkaset eivät. D:

   Poista