blogi luonnosta ja luonnonläheisestä elämästä

Lunta ja joulumieltä

16.12.2017

Nyt on tentit tältä lukukaudelta tentitty! Joululomani on siis kai virallisesti startannut, ja niinpä saatan taas hetkeksi palata kunnolla blogin ääreen. Eräänlainen joulufiilis alkaa pikkuhiljaa vallata minutkin. Kotona näyttää jouluiselta, kun toveri Krotti on kaivanut koristeet esiin. Ulkona on tunnelmallisen valkoista, ja itse juhlaankin on pian enää viikko.


Turkuun tuli lunta viime viikonloppuna, ja se on edelleen maassa. Ei sen suhteen kannata tietenkään liikoja odottaa, mutta olen minä joka tapauksessa iloinen, kun viimein on valkoista. Tosin juuri nyt ollaan päästy siihen tilanteeseen, että plussapäivät ovat karistaneet lumet oksilta ja tehneet kaduista liukkaita.

En tiedä, tykkääkö kukaan jäisistä kaduista, mutta minusta tuntuu, että inhoan sitä jotenkin aivan poikkeuksellisen paljon. Olen aivan toivottoman huono kävelemään liukkailla pinnoilla, enkä oikein pysty edes käsittämään, miten suurin osa muista ihmisistä tuntuu jotenkin ihmeen kaupalla vain pysyvän pystyssä jäällä reippaasti harppoessaan, kun itse pelkään kaatuvani, vaikka etenen ihan mummoetanatyylillä.

Liukkaudesta huolimatta kunnon talvikeli on kyllä oikein tervetullutta vaihtelua harmauteen. On myös tosi nostalgista odottaa lumisadetta ja jännittää, kauanko hanki pysyy. Kun olin pieni, nämä olivat jotenkin aivan erikoisen tärkeitä asioita, joten ei lumisadetta ilman flashbackeja lapsuusmuistoihin.Lähdimme sunnuntaina käymään Lohjalla menneen ajan joulumarkkinoilla. Turusta poistuessamme maisema oli harmaa, mutta yöllä kotiin palatessamme tulimme aivan toisen näköiseen kaupunkiin, kun lunta oli satanut oikein kunnolla. Jouduimme tietysti ajamaan suuren osan kotimatkasta pimeällä lumipyryssä, mikä on äärimmäisen epämukavaa. Hermoja raastavan kotimatkan jälkeen oli erityisen ihanaa päästä hyppimään vasta sataneeseen lumeen.

Lohjalla vieraillessamme kävimme jälleen hakemassa joulukuusen tutun metsänomistajan mailta. Kuusenhaku alkaa tuntua jo eräänlaiselta jouluperinteeltä, samoin Lohjan markkinat, jotka edelleen ovat kaikista kohtaamistani joulumarkkinoista parhaat.

Toinen minun keskuudessani jo aivan perinteen statuksen saavuttanut juttu on Luonto-Liiton joulutapahtumiin osallistuminen. Kulutuskriittiset tempaukset tuovat kaupallisen krääsätykityksen keskellä joulumielen paremmin kuin mikään. Tänäkin vuonna Turussa pidettiin jouluaskarepaja, jossa tehtiin kynttilöitä ja kortteja kierrtysmateriaaleista. Paikkana toimi jälleen Koroisten kahvila, joka on aivan hurjan tunnelmallinen.


Ajattelin, että lienee sopivaa antaa joulufiilistelyn ottaa minunkin blogini viimein valtaansa, joten saatan postata piakkoin lisää jouluisia juttuja. Nämä kuvat otin pari päivää sitten kotilähiöni kaduilta. Lunta satoi isoina höttöisinä hiutaleina. Marjapensaat olivat täynnä rastaita, ja naakatkin hyörivät ravinnonhaussa pitkin kyliä. Olen iloinen, että vaivauduin liukkaasta kelistä huolimatta lähtemään lenkille.

Mites lukijat, minkälaisessa kelissä teillä päin vietetään alkavaa viikonloppua?

16 kommenttia

 1. Kyllä tekee lumi kaupunkikuvaankin ihan eri tunnelman! :)

  Täällä on lunta, vieläkin vaikka plussaa. Toivottavasti pysyykin! Jonkun verran tänne lupailtiin vettä ja räntää, mutta sitten taas pakkasta. Saas nähdä millaiseksi luistinradaksi nuo maalaistiet jäätyvät :D

  Tämä talven alkaminen on ollut kyllä erikoista, lumet ovat ehtineet sulaa ennen kuin ehtii julkaista lumikuvia nettiin. Nyt näyttää paremmalta, ehkä itsenäisyyspäivänlumikuvat ehtivät blogiin, ennen kuin nämä sulavat pois. En muista, milloin viimeksi olisi ollut valkoinen joulu. Olisi edes pakkasta ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, totta! Itsekin olen tässä yrittänyt tähdätä juttujen julkaisemista niin, että lumiset tulisivat ulos lumikelillä, harmaat harmaalla, mutta on kyllä ollut tosi vaikeaa, kun koskaan ei oikein tiedä, mitä huominen tuo tullessaan. :D Valkoisesta joulusta haaveillaan täälläkin. <3

   Poista
 2. Kaunista lumista kaupunkikuvaa! Hyvää joululomaa ja tunnelmallista joulunodotusta!

  VastaaPoista
 3. Lunta on ihan kivasti maassa;-)) Toivottavasti pysyy myös. Viikonloppuja;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, hyvä! Meillä alkaa lumi olla jo pitkälti kadonnut. :D

   Poista
 4. Hiljalleen leijaileva lumi tuo aina joulumielen.
  Tänään saimme hieman lisää lunta tänne.
  Mukavaa lomaa.

  VastaaPoista
 5. meillä vaihtelee vesikelin ja lumen välillä. Mukavaa joululomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on meilläkin pitkälti vesikeli. :D Kiitos! :)

   Poista
 6. Kauniit lumikuvat! Täällä on tullut vuorotellen vettä ja lunta, joten saa nähdä, jääkö mahaan edes vähän valkoista jouluksi. Rentouttavaa joululomaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja samaa sinne! :) Meiltä on miltei kaikki lumi jo lähtenyt, eikä lisää liene tulossa enää jouluksi. :D

   Poista
 7. Onpa tunnelmallista lumisadetta. <3

  VastaaPoista
 8. Taitaa tulla lunta jouluksi koko maahan lounaisrannikkoa lukuun ottamatta, joten hyvää joulua Turkuun!

  VastaaPoista