blogi luonnosta ja luonnonläheisestä elämästä

Kuukausikollaasi 11/2017

2.12.2017

Mitä oikeastaan tein koko marraskuun? Sitä aloin pohtia, kun selailin valokuvakansioitani, enkä meinannut ensin löytää paljon mitään käyttökelpoista kuukausikollaasia varten. Sitten muistin: olen sairastellut. Kuun alussa sain syysflunssan, joka ei sitten meinannutkaan millään mennä ohi. Astma paheni taas, poskiontelot tulehtuivat ja kohta niiden jälkeen myös silmät. Kortisonia ja antibiootteja tarvittiin. Tästä huolimatta muistelen marraskuuta jostain syystä ihan mukavana. Tulipahan ainakin lepäiltyä oikein pitkän kaavan kautta.


Menneen marraskuuni olennaisuuksia: talvikuntoon siivottu ja koristeltu parvekepuutarha istutuksineen, kekrijuhlat herkkuineen, rauhallinen ja harmaa retkipäivä Ruissalossa sekä tietysti kynttilä, kukkaset ja kuuma juoma sohvapöydällä, koska oikeastaan suurimman osan kuusta taisin istua sohvalla viltin alla yskimässä.

#kuukausikollaasi #kollaasihaaste

16 kommenttia

 1. Marraskuu on kynttilän valoa ja sohvalla lököilyä oli sairaana tai ei. :)

  VastaaPoista
 2. Jeps, itsellänikin oli paha poskiontelutulehdus. Ihmettelin yksi aamu, kun herätessä kaikki pyöri ympärillä. Nestettä oli niin paljon rööreissä, että se painoi jo korvan tasapainoelintä ja aiheutti kiertohuimausta. Noustessani sain pitää seinistä kiinni. Onneksi lääkitys rauhoitti tilanteen suht nopeasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, voi kauhia. Itselläni oli vain yleistä yskäisyyttä ja tukkoisuutta, joka ei tuntunut millään menevän ohi. Mutta onneksi näissä tapauksissa lääkitys tepsii yleensä hyvin.

   Poista
 3. Kauniin kollaasin sait koottua flunssasta huolimatta, kovin marraskuinen :) Minun marraskuuni meni paljolti viltinalla ja kotihommia hoidellen, flunssalta onneksi säästyin.

  VastaaPoista
 4. Siis apua, miten söpöjä kurpitsoja! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, me tehtiin niitä sokerimassasta kurpitsakakun koristeeksi. :3

   Poista
 5. Voih mikä marraskuu sinullakin, mutta plussalla kuitenkin :)
  Mukavavampaa joulukuuta!

  VastaaPoista
 6. Siis niin nätti kollaasi, taas! Tykkään etenkin merimaisemista. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Merikuvat ovat kaikki Ruissalon Kolkasta. :)

   Poista