blogi luonnosta ja luonnonläheisestä elämästä

Rymsteerausta parvekkeella

17.7.2017

Vasta kun pääsin tuumimasta, että parvekepuutarhamme voisi alkaa olla niin sanotusti valmis tälle kesälle - että jatkossa se kaipaisi vain tarkkailua ja ylläpitohoitoa - tulikin idea ryhtyä vähän uudelleenjärjestelemään tilaa. Emme nyt sentään laittaneet koko paikkaa uusiksi, mutta siirsimme muutaman ison elementin eri paikoille ja väsäsimme yhden uuden yksityiskohdan. Olen kyllä oikein tyytyväinen lopputulokseen.

Näkymä parvekkeen ovelta peränurkalle päin on nyt tällainen.

Vesiaihe ehti olla koko viime kesän ja puolet tästäkin heti parvekkeen oven edessä, mutta nyt lykkäsimme sen aivan puutarhan perälle - niin että kun avaa oven, kuulee ensin vain veden solinan, ja vasta astuttuaan sisälle puutarhaan näkee itse vesiaiheen. Tällä paikalla vesiaiheen ympärille mahtui asettelemaan paljon enemmän kasveja, ja ratkaisua tuki myös se, että ilmakuplia pulputtavan letkun sai vedettyä aiempaa näppärämmin piiloon ja pois kävelyreitiltä.

Uutta vesiaiheasetelmaa rakentamassa. Vasemmalla mustasilmäsusanna. Oikealla maitotonkan päällä karhunköynnös ja kosmoskukkia. Lisäksi tuohon eteen keskelle tuli vielä kallaistutus.

Valmis kokonaisuus! (Ja tietysti jokin asiaankuulumaton muovipurkkitorni tuossa nurkalla... koska en minäkään aina jaksa raivata kaikkea ylimääräistä sälää pois kuvauspaikalta ennen kuin ryhdyn räpsimään.)

Vesiaiheen entiselle paikalle siirsimme raparperin. Se sopii hyvin siinä jo ennestään majailleen mustaherukkapensaan viereen - vähän kuin lapsuudenkotini vanhalla kasvimaalla, jonka reunalla raparperit ja herukkapensaat viihtyivät vieretysten. Lisäksi tähän nurkkaan siirtyi ihana vaaleanpuna-keltainen pelargoni- ja marketta-asetelma sekä puutarhan maskottigorilla. (Se on siis se sama vanha pehmolelu, jonka pelastimme aikanaan ojasta, ja se on edelleen melko savinen. Gorillan perusteellinen peseminen ja korjaaminen on kyllä suunnitelmissa, muttei kovin korkealla prioriteetilla, sillä onhan se ihan hauska näinkin.)

Näkymä partsin ovelta etuseinälle päin sisältää nyt paitsi vanhan lipaston, jonka päällä on pari parvekelaatikkoa, myös kesäkukka-asetelman, gorillamaskotin, raparperin ja tietysti mustaherukan.

Lisäksi yrttihyllyn pääty on ollut vähän häiritsevän tyhjä ja epäsiisti, joten laitoimme siihen naulat parille emalimukille, joihin kylvimme neidonkukkaa. Toinen muki löytyi omasta kaapista, mutta toisen kävimme ostamassa Ekotorilta. Mukien yläpuolelle laitoimme vielä yhden naulan koriste-esineitä varten. Nyt siihen tuli vihreitä lasitiukuja, jotka sopivat kesäisen parvekkeen vehreyteen.

Yrttihyllyn päädyn uusi ilme. Emalimukien kahvoissa on tosi näppärästi juuri naulan kannan mentävät urat, minkä johdosta mukit pysyvät niissä hyvin eivätkä ole ihan helposti vaarassa pudota.

Tämmöisiä uudistuksia. Katsotaan, josko saisin piakkoin tehtyä myös parvekepuutarhan heinäkuun suuren kukkakuvakoosteen, sillä aika moni kasvi kukkii nyt, ja olen toki kuvannut niitä aktiivisesti, joten muistikortilla lienee jo mukavasti esittelykelpoista materiaalia.

Mitäs tykkäätte näistä rymsteerauksista?

18 kommenttia

 1. Kyllä tykkään. Viihtyisä keidas hyötyineen ja kaunistuksineen.

  VastaaPoista
 2. Tykkään, todellakin tykkään!!!

  VastaaPoista
 3. Hienosti rymsteerattu! Teidän parvekepuutarhastanne taitaa löytyä ihan kaikki. Raparperikin. Huikean hienoa!

  VastaaPoista
 4. Hyvältä näyttää! Nuo naulassa roikkuvat mukit ovat hauskat!

  VastaaPoista
 5. Onpa kivan näköistä!

  Meilläkin alkaa VIH-DOIN olla parvekeremontti takana päin, tämän viikon jäljeen parveke pitäisi saada lopultakin kokonaan käyttöön. Pelkäsin jo, etten pääse toteuttamaan sinne tälle kesää minkäänlaista "kesähuonetta". Ehtii tässä sentään jotain vielä, vaikka valmiina melkein täytyykin ostaa. Perunat ja muutamat kukat sain sentään istutettua, kun ne saivat olla vanhempieni luona evakossa varsinaisen remontin ajan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä! Onhan tässä vielä kesää jäljellä vaikka miten. (Meillekin on ehkä tulossa jonkinlainen parvekeremontti ensi vuonna. Ahdistaa jo valmiiksi, vaikken edes tiedä sen enempää koko suunitelmasta.) :D

   Poista
 6. Ihana miniviidakko :).

  VastaaPoista
 7. Tosi viihtyisän näköistä! Kunnioitan syvästi puutarhaihmisiä.

  VastaaPoista
 8. Ihanan rehevää. :] Kävin itsekin haistelemassa äidin kasvihuoneessa edellisellä kerralla siellä käydessäni. Niitä kukkakuvia odotellessa. Mulla taitaa tuolla penkissä harottaa yksi yksinäinen palava rakkaus ja kohta sekin pitäisi murhata, koko muun penkin ohella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, eiköhän niitä pian tule. Palavarakkaus on ehkä muuten mun suosikkikasvi heti verenpisaran ja unikkojen jälkeen! :D

   Poista
 9. Hyvältä kukoistaa puutarha sinunkin parvekkeellasi. Nyt vaan malttamattomana satoa odotellaan. 🤤
  Terkuin Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Niinpä. :) Olemme päässeet maistelemaan jo vähän mansikoita ja muuta pientä. Eniten jännään perunoiden osalta. :D

   Poista