blogi luonnosta ja luonnonläheisestä elämästä

Viihtyisät vehreät sadepäivät

6.6.2017

Parvekepuutarhamme alkaa olla nyt niin sanotusti valmis tähän kesään. Muutama kukka on tarkoitus vielä istuttaa, mutta muuten partsi on jo niin täyteen pakattu kasveja, ettei oikein mitään uutta enää mahdu sekaan. Nyt, kun taimet ovat vielä aika pieniä, parvekkeella näyttää kuitenkin vielä ihmeen avaralta, mutta kunhan kurkut ja tomaatit pääsevät vauhtiin, tulee pieni tila varmasti taas kattoon asti täyteen kasveja.


Parvekkeella on taas ihan eri tavalla viihtyisää viettää aikaa, kun ympärillä on vehreää, kukkivaa ja tuoksuvaa. Olemme korkanneet jo kesän parvekeruokailukauden syömällä siellä päivällistä - ateria koostui ihanan kesäisesti kotimaisista varhaisperunoista, parsasta, kevätsipulista ja herkkusienistä. Myös oman puutarhan satoa on jo päästy maistelemaan, kun Krotti teki herkullista raparperikinuskia jäätelöannosta varten.


Hiukan viileänä ja sateisena alkanut kesä on tehnyt ihan hyvää taimille, jotka vaikuttavat vielä melko hentoisilta. Nyt ne saavat rauhassa asettua ennen kuin rankkojen hellepäivien haasteet iskevät päälle. On myös mukavan leppoisaa, kun vielä ei tarvitse kantaa päivittäin litratolkulla vettä parvekkeelle. Tuholaistorjuntaan on sen sijaan syytä panostaa alusta alkaen kunnolla, etteivät ötökät pääse niskan päälle. Kirvoja on jo nyt näkynyt jonkin verran.


Viljelylaatikoillakin vihertää jo. Sadepäivät ovat olleet ilahduttavia myös kaupunkiviljelyn kannalta - ollaan säästytty vähemmällä kasteluveden kiikuttamisella. Joku elukka on jo ehtinyt käydä kaivamassa papuja ylös maasta, mutta onneksi muut siemenet ovat sentään saaneet itää rauhassa. Olemme tietysti ehtineet pitkälti unohtaa, mitä minnekin on kylvetty, joten odotamme jännityksellä taimien kasvamista.


Herkku- ja viljelylaatikkokuvat ovat Krotin kännykältä.

2 kommenttia

  1. Onpas teillä monemoista kaunista ja herkullista kasvamassa parvekkeella. Jos vain tämä viimein saapunut kesä pysyy lämpimänä, olette siellä pian, kuin viidakossa ikään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, eivätköhän kasvit pian ota taas vallan parvekkeella. :>

      Poista