blogi luonnosta ja luonnonläheisestä elämästä

Kesäseikkailulla Lystilässä ja Nauvossa

13.6.2017

Vehreys, lämpö, taukoamaton linnunlaulu ja mukavat kesäseikkailut! Niiden aika on todellakin täällä, vaikka aika paljon kyllä sataa ja on vähän apaattistakin. Kun eräänä lauantaipäivänä suuntasimme pienelle seikkailulle saaristoon, ei onneksi satanut eikä tunnelmani ollut apaattista nähnytkään. Aurinko paistoi lämpimästi. Minulla oli ylläni uusi kirsikkakuvioinen mekkoni, jonka helmat hulmusivat viileässä merituulessa, kun seisoimme Nauvon lossin kannella.

Kesämekkoa, kesäkukkia ja kesäherkkuja! (Kaikki kuvat ovat toveri Krotin kännykältä.)

Seikkailumme ensimmäinen kohde oli Kuusistossa sijaitseva Lystilän puutarha, missä kävimme tekemässä muutamia taimihankintoja parvekepuutarhaan. Lystilä on osoittautunut hyväksi valinnaksi silloin, kun jonkin olennaisen kasvin esikasvatus ei ole ottanut onnistuakseen tai sitä ei ole löytynyt Uudenkaupungin kukkamessuilta tai muualtakaan. Taimet ovat reippaita ja kohtuuhintaisia, ja paikka on oikein viihtyisä. Nyt mukaamme lähti muun muassa potra chilintaimi ja muutama kesäkukka.

Kuusistosta matka jatkui Nauvoon. Ruokailimme perinteisesti L'Escalessa, jonka ruokalistalle oli ilmaantunut uusia vaihtoehtoja sitten viime käyntini. Otin täytetyn paprikan ja olin siihen oikein tyytyväinen. Ruoka maistui hyvältä, oli monipuolista ja kohtuuhintaista, eikä annos ollut liian pieni (alimitoitus on yleinen ongelma ravintoloiden kasvisvaihtoehdoissa) muttei liian isokaan. Allergia-asiatkin huomioitiin moitteettomasti. L'Escale ei toki ole mikään hillitön gourmet-paikka mutta aina varma valinta Nauvossa reissaavalle.

Kesäkuista valoa ja tuoretta vehreyttä Nauvon hautausmaalla.

Ruuan jälkeen menimme fiilistelykävelylle satamaan ja hautausmaalle. Otimme tietysti myös hiukan asukuvia nyt, kun olin ensimmäistä kertaa liikkeellä uudessa mekossani. Se on peräisin VintagEija's-puodista, mistä sain sen aivan älyttömän hyvällä tuurilla puoleen hintaan (siis reilulla viidelläkympillä!) liikkeen synttäritarjouskampanjan yhteydessä. Mekko ei ole oikeasti vanha vaan uustuotantoa, mutta on siinä kyllä menneen ajan tunnelmaa. Olen myös aina tosi iloinen, kun tiedän, kuka on tehnyt vaatteeni ja missä.

Merimaisemaa lossimatkalta. (Tämänkin kuvasi Krotti.)

Menneinä kesinä, joina olen ollut pidempiä jaksoja hommissa Seilissä, olen viettänyt paljonkin aikaa Nauvossa, kun kaikki ostokset on pitänyt tehdä siellä ja sen kautta on tietysti myös reissattu Turusta Seiliin ja takaisin. Tänä vuonna "pakollisia" visiittejä Nauvoon ei näytä olevan pahemmin tiedossa, joten sinne on nyt mentävä ihan muuten vain seikkailemaan ja nostalgiatrippailemaan. Kesä ilman hengailua Nauvossa tuntuisi oudolta.

4 kommenttia

 1. Vaikutti mukavalta retkeltä. Hyvä ruoka reissussa on ehdoton juttu!

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana mekko! Minä en ole koskaa ollut Nauvossa. Pitää ehdottomasti korjata asia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, oikea löytö! <3 Ja kyllä, Nauvo on kokemisen arvoinen, eikä edes kaukana Turusta. Matkalla on vain yksi lossi, joka kulkee niin usein, ettei aikatauluistakaan tarvitse välittää, ja kesällä Nauvon satamassa on Suomen paras jätskikioski, josta saa pehmistä vaikka minkä makuisena! :D

   Poista