blogi luonnosta ja luonnonläheisestä elämästä

Kuusi hyvää syytä käydä Uudenkaupungin Minifarmi- & Kukkamessuilla

20.5.2017

Minifarmi- & Kukkamessut* houkuttelivat jälleen minut ja toveri Krotin ihanalle pienelle kesäfiilistelyseikkailulle Uuteenkaupunkiin. Messut ovat auki vielä huomenna, joten jos satut liikkumaan rannikolla päin ja sunnuntaipäiväsi kaipaa sisältöä, tässä kuusi hyvää syytä mennä tutustumaan näiden messujen tarjontaan.


1. Erilainen valikoima


Uudenkaupungin Kukkamessuilla suuria tuottajia tuttuine ja pitkälti aika hintavinekin taimivalikoimineen on mukana poikkeuksellisen vähän. Pääroolissa ovat paikalliset pientuottajat, ja valikoima onkin aika erilainen kuin isoilla puutarhamessuilla.

Löysin messuilta tänään esimerkiksi ruusumalvan ja harmaamalvikin, joita mamini on etsinyt. Niitä oli tarjolla paikallisen puutarhapiirin osastolla, missä myydään vanhoja perinnekasveja ja sen sellaisia.

2. Edulliset taimet


Kun viime keväänä suuntasimme ensimmäistä kertaa näille messuille, huomasimme, että kevään taimihankinnat kannattaa tehdä isojen puutarhamessujen sijaan toukokuun lopulla Uudessakaupungissa, sillä täällä hinta-laatusuhde on enimmäkseen kohdallaan. Terhakan pikkutaimen voi saada ihan eurolla tai parilla.


3. Mukava miljöö


Uusikaupunki on kerrassaan viehättävä paikka! Siellä on mukavaa viettää toukokuista puutarhamessupäivää. Bussilla pääsee paikalle helposti kauempaakin, paikoitustilaa omalle autolle löytyy kyllä, päivällistä voi nauttia jossain mukavassa rantaravintolassa, ja tuuli tuoksuu mereltä.

4. Monipuolisuus


Minifarmi- & Kukkamessuilla on mielenkiintoista tutustuttavaa koko perheelle. Puutarhaihmisille ja kesämökkeilijöille löytyy varmasti jotain Kukkamessuilta ja lomarakentamispuolelta. Lapsille ja lapsenmielisille riittää ohjelmaa Minifarmilla niin eläinten kuin maastoautoajelunkin parissa.

5. Tuoreet herkut


Kaikilta messuiltahan saa jätskiä, makkaraa ja messulakua, mutta Kukkamessuilta voi ostaa myös paikallisten tuottajien vihanneksia. Me poimimme mukaan messuvälipalaksi kevään ensimmäiset kotimaiset mansikat ja supermakeat kirsikkatomaatit.6. Söpöt eläimet


Kuudes hyvä syy ovat tietysti ne söpöt eläimet, joita Minifarmi-puolella pääsee katsomaan ja vähän silittämäänkin. Perheen pienimmät voivat mennä koirakärryajelulle, lutuiset Karvakaverit ottavat mielellään vastaan rapsutuksia, ja kanien estehyppykisat ovat ihastuttavaa katseltavaa.

+ Yllätyspalkinto!


Tämä on todellakin mainitsemisen arvoista. Saimme Novidan osastolta mainoslahjaksi jojon. Se oli ensimmäinen jojo ikinä, jonka Krotti sai käyttäytymään niin kuin jojon kuuluu käyttäytyä. Se oli historiallista. Jos sinullakin on ollut ongelmia jojojen kanssa, nyt tiedät, minne suunnata.


*Yhteistyössä: Minifarmi- & Kukkamessut

6 kommenttia

 1. Hei, kuulostaa tosi kivalta tapahtumalta! En ollut aiemmin edes kuullutkaan Uudenkaupungin kukkamessuista. Pitää miettiä että josko ensi vuonna ehtisi käydä. Kiitos suosituksesta! :)

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa tosiaankin kivalta tapahtumalta! Harmi vaan, että on niin kaukana minun näkökulmastani. Täytyykin pitää silmät ja korvat auki, sillä varmaan täälläkin päin on jossain vastaavia tapahtumia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, eiköhän vastaavia paikallistapahtumia ole maa pullollaan. :)

   Poista
 3. Hyvä mainospuhe. Pitääkin pitää mielessä tämä... ;)

  VastaaPoista