blogi luonnosta ja luonnonläheisestä elämästä

Tee se itse -leikkotulppaani

16.2.2017

Tulppaaninkasvatuskokeiluni on tuottanut tulosta. Yksi kukka on viimein auennut! Ensimmäisenä kukkimaan ryhtyi tammikuun lopulla lasipurkkeihin ikkunalaudalle laittamistani kolmesta sipulista se, joka on kasvanut pelkässä vedessä.

DIY-leikkotulppaani: lisää vain vesi! :D

Vähän yllättäen saimme oranssikeltaisen kukan, vaikka sipulit olivat - tai ainakin niiden oli tarkoitus olla - keltaista ja punavalkoista lajiketta. Nuppu oli ensin vähän aikaa keltainen, mutta kasvaessaan se alkoi punertua. Lopullisesta värisävystä tuli mielestäni kuitenkin tosi kaunis.

Nuppu oli aluksi aivan keltainen.

Kun nuppu oli auennut, tulppaanin varsi alkoi notkua ja nuupahti lopulta kokonan, joten leikkasin kukan vesimaljaan. Kyllä sitä kelpaa nyt ihastella. Laitoin maljaan sen kaveriksi niitä samoja lasikuplia, joita käytin aiemmin kelluvan tuikun kanssa.

Avautuva nuppu pari päivää ennen varren nuupahtamista.

Kaksi muuta lasipurkkeihin laitettua sipulia on myös kasvanut ihan hyvin, ja ainakin toiseen vaikuttaisi olevan tulossa nuppukin, mutta molempien lehdet näyttävät vähän huonosti voivilta, joten saattaa olla, että ne kuolevat ennen kukintaa.

Niinpä postaan nyt kuvia tästä yksilöstä, joka näyttää edelleen edustavalta. 

Aiemmin tammikuussa multaan istutetun sipulin hyvään kasvuun lähteneet versot ovat puolestaan nuupahtaneet ja kuolleet milteipä kaikki. En tiedä, mikä sillä on hätänä, mutta kyseessä saattaa olla jokin kasvitauti. Nuppuja se ei tehnyt ollenkaan.

No, minusta yksikin kukka on jo tosi upea juttu. Ei niitä enempää tartte saada.

Tässä ollaan kyllä niin jännän äärellä, että!

#tulppaanitorstai @kukkala.fi

4 kommenttia

 1. Todellakin jännän äärellä;)
  Eipä ole tullut mieleenkään kokeilla noin tulppaaneja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! En tiedä, onko tämä edes kovin järkevää (laittaa sipuli pelkkään veteen ja odottaa mahdollista kasvua ja kukintaa), mutta yksi kokeilu nyt ainakin tuotti kukan. :)

   Poista
 2. :) Ihana tarina! Kiitos postauksesta.

  VastaaPoista