blogi luonnosta ja luonnonläheisestä elämästä

Nyhtis, Nyhtis, Nyhtis! Herkkuja ruokapöytään!

9.9.2016

Nyhtökaura. Ihan varmasti se on niin hillittömän suosittua vain sen takia, että sen nimessä esiintyy se nyhtö.

Ei sen kauran takia. Ei siksi, että se on kotimainen, lihaa ympäristöystävällisempi ja terveellisempi proteiininlähde. Eikä varmasti edes sen korkean proteiinipitoisuuden takia, vaikka protskuprotsku on sekin niin jäätävän trendaavaa. Ei, sen täytyy johtua siitä nyhdöstä.

Mistä vetoa, että myös Härkis-paketit vietäisiin kauppojen hyllyistä samaa tahtia, kun niitä ehditään latoa esille, jos tuotteen nimi olisi vaikkapa Nyhtöhärkis. Kuinka moni edes tietää, että Härkistäkin on olemassa?

Voi pyhä, autuaaksi tekevä nyhtäminen! Kyllä näille ruokatrendeille tullaan nauramaan sitten joskus 2050-luvulla "muistatko vielä sen vuosikymmenen" -tyyppisissä jutuissa.

No, ihan vain piruuttaan niitä ihmisiä kohtaan, jotka taistelevat saadakseen itselleen edes paketillisen tuota trendiherkkua, luikahti Krotti nyrkkitappeluun ajautuneen väkijoukon läpi salakavalasti nappaamaan Nyhtistä meille peräti kaksi pakettia. Ähäkutti!

Ei maar, kyllä mekin olemme ihan puhtaan uteliaita tätä innovaatiota kohtaan. Onhan sitä nyt pakko kokeilla. Etenkin, kun masuni ei välttämättä selviä pidemmän päälle tuon Härkiksen kanssa, sillä olen taipuvainen saamaan allergiaoireita herneistä ja pavuistakin joskus myös kypsennettynä, jos syön niitä tarpeeksi paljon.

Vielä ei olla maistettu. Voi että tämä on jännittävää! Raportoin kokemuksistani sitten, kun on jotain raportoitavaa. Voin vaikka koota suuren Nyhtis vs. Härkis -vertailun, kunhan olemme kokanneet Nyhtiksestä jotain samaa, mitä olemme Härkiksestä jo aiemmin tehneet.

Mitäs tuumitte Nyhtökaurasta? Joko olette päässeet maistamaan?

6 kommenttia

 1. Se oli oikeastaan tosi hyvää :) Ja ajattelin ostaa uudestaan kun tulee lähikauppaan :) Meillä neiti 2 wee joka ei syö esim. lihaa missään muodossa kelpuutti tämän. http://valkoinenhaave.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Mä ihastuin niin tuohon Härkikseen, hitsi miten hyvää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo hei, nyt me maistettiin Nyhtistä, eikä se ollu munsta ainakaan yhtään niin hyvää. Maistui aika lailla kauraleseeltä. :D

   Poista
 3. Nyhtökauraa en ole vielä päässyt kokeilemana, mutta kovasti kiinnostaa. Härkistäkin pitäisi kokeilla, mutta olen unohtanut koko tuotteen, vaikka siitä olen kuullutkin. Ehdottomasti pitäisi olla nyhtö-etuliite siis! :D Ihan tuoreita härkäpapuja maistoin vihdoin tänä vuonna ja ne oli herkkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, juu-u, selkeästi Härkis vaipuu unholaan, kun se ei ole nyhtöä! :D Kannattaa etsiä hyvin varustelluista ruokakaupoista ja kokeilla. On siinä aika paljon samaa makua kuin tuoreissa härkäpavuissakin. :)

   Poista