blogi luonnosta ja luonnonläheisestä elämästä

Enkelinsiiven elämänhalun menetys ja uudelleensyntymä

19.5.2016

Huonekasvit ovat välillä todella kummallisia. Viime syksynä muuttomme jälkeen Krotin enkelinsiipi pudotti pikkuhiljaa kaikki lehtensä. Välillä se yritti taas puskea uutta pientä lehteä, mutta nekin aina putosivat.

Enkelinsiiven epic fail.

Lopulta se lakkasi kokonaan yrittämästä ja näytti jo täysin kuolleelta. Emme kuitenkaan raaskineet heittää ainoaa enkelinsiipeämme pois, joten annoimme sen vain olla omissa oloissaan ikkunalaudalla - kunnes yhtäkkiä huomasimme kasvin tekevän taas uusia silmuja.

Tämän lehden myötä toivo taas heräsi.

Aloitimme kastelun jälleen toiveikkaina, eivätkä uudet lehdet tällä kertaa heti pudonneetkaan, vaan alkoivat hitaasti mutta varmasti kasvaa. Kevään myötä olen alkanut olla jo kevyen optimistinen enkelinsiiven selviytymisen suhteen.

Hengissä näyttää olevan.

Nyt isoimmat lehdet ovat jo aika kookkaita, ja kasvi tekee jatkuvasti uusia. Kunpa se vain jatkaisi samaa rataa, eikä taas menettäisi elämänhaluaan. Lehtiä on kuitenkin vasta muutama, joten ihan vielä en juhlisi.

Kyllä tämä tästä?

Emme vieläkään tiedä, mikä tätä yksilöä oikein vaivasi ja miksi se yhtäkkiä palasikin elävien kirjoihin, mutta yritämme parhaamme sen hengissäpitämiseksi jatkossakin. Tutkimattomia ovat kasvien tiet.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti