blogi luonnosta ja luonnonläheisestä elämästä

Juuret solmussa - traakkipuiden ruukunvaihtajaiset

30.3.2016

Siirsinpä tuossa jokin aika sitten traakkipuut viimein isompiin ruukkuihin. Etsiskelimme hyvän aikaa isoja keraamisia altakasteluruukkuja, mielellään vielä kivan värisiä, mutta ainoat isokokoiset altakasteluruukut, joita tuli vastaan järkihintaan, olivat tietysti vanhat kunnon Orthexin Pauliinat. Värivaihtoehtoja oli tässä tapauksessa tietenkin aika rajoitetusti, mutta pääasia, että traakit saivat lisää tilaa ja uutta multaa alleen.

Operaatio käynnissä kylppärin lattialla.

Pienet ruukut olivat aivan tupaten täynnä juuria. Koko komeus nousi aika helposti irti siistinä paakkuna. Ei siinä tarvinnut kauheasti vanhaa multaa poistaa ennen uuteen ruukkuun siirtoa. Miten ihmeessä puut ovat selvinneet hengissä ja ihan siedettävän elinvoimaisen näköisinä näin tukalissa oloissa? Kovia jätkiä.

Juuria! Jännittävää!

Tämä vanhojen ja uusien ruukkujen välinen kokoero ikään kuin huvittaa minua. Yleensä olen kuullut suositeltavan, että kasvit siirrettäisiin multienvaihdon yhteydessä tarpeen vaatiessa noin 5-10 senttimetriä vanhaa ruukkua suurempaan. Tässä puhutaan vähintään tuplasta. Toivottavasti traakkipuut eivät pane pahakseen. Nytpähän niillä on kuitenkin viimein sen verran tilaa kuin ne oikeasti tarvitsisisvat.

Uuden ja vanhan ruukun kokoero.

Tähän meni koko säkillinen multaa. Onneksi ostimme kaksi säkkiä kerrallaan, jotta voin jatkaa multienvaihtoa seuraavista lisätilaa ja uutta multaa kaipaavista kasveista heti, kun aikaa taas liikenee. Paljon hommaa olisi, mutta kovin montaa kasvia ei ehdi siirtää yhdellä kertaa.

Multaa kuluu säkki säkin perään.

Nämä traakkipuut eivät tietenkään ole alun perin minun vaan Krotin kokoelmasta. Omiani en olisi - tietenkään - päästänyt missään vaiheessa ajautumaan tällaiseen jamaan.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti