blogi luonnosta ja luonnonläheisestä elämästä

Loppiainen: pakkasta, piparkakkua ja likööriä

6.1.2016

Hei, palasin viimein joulun- ja uudenvuodenvietosta takaisin koneen äärelle ja naputtelemaan! Nyt on ne juhlat juhlittu. Tänään vietettiin loppiaista. Se meinasi pientä mukavaa päiväretkeä kovassa pakkasessa - viihdyimme ulkona Kuusistossa pari tuntia yli 20 asteen pakkasessa - sekä illanviettoa piparkakkutalon tuhoamisen merkeissä.

Askartelimme joulun alla nätin piparkakkumökin. Tänään se sitten tuhottiin juhlallisesti puolukkarahkajäädykkeen, lämpimän glögin, kotitekoisen sorbusliköörin ja hileiksi jäätyneen kolajuoman kanssa. Limu tiksahti jäähän päivän retkellä suunnilleen ensimmäisen viiden minuutin sisällä, eikä ehtinyt mainittavasti sulaa huoneenlämmössä ennen kuin me jo päädyimme hyödyntämään sen jäähilemuodossa. Oli muuten hyvää.Sorbusliköörin valmistaminen oli jollain kierolla tavalla tosi hauskaa ja lopputulos maistui juuri siltä miltä pitääkin - hyvin sankasti pihlajanmarjoilta. Teimme liköörimme Suomen Luonnon julkaiseman reseptin mukaan. Juoman valmistuminen vei reilun vuoden, mutta kyllä hyvää kannattaa odottaa. Rohkenen suositella kokeilemaan.


Piparkakkutalon kuvasi Krotti ja liköörilasin toveri Lilla Milla.

7 kommenttia

 1. Myös Naakkuli oli paikalla. Ja kamala. Koska toveri Naakkuli on kamala. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo. Unohdan aina mainita vähintään puolet olennaisista asioista. :D

   Poista
  2. Lisään sen tunnisteisiin! 8D

   Poista
 2. Ei tuota likööriä kannata suositella, se oli ihan karseaa! :DD Piparkakkutalo oli kyllä kaunis ja herkullinen sitten sen liköörinkin edestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiku hyvää oli! Just parasta! :''D (No, piparkakkutalo oli kyllä mahdollisesti parempaa munki mielestä.)

   Poista
  2. Hei! Hei hei hei! Se oli hyvää! Tai jos nyt ei hyvää, niin ei pahaakaan. :D

   Poista
  3. Niii. Hyvää just sillä tavalla, ku mikä tahansa helvetin kirpee ja kitkerä ja pihlajanmarjanmakunen vahva alkoholijuoma nyt vaan voi olla.

   Poista