blogi luonnosta ja luonnonläheisestä elämästä

Hyvää huomenta!

12.1.2016

Onko söpöin ystäväsi ollut allapäin ja haluaisit piristää häntä? Olisiko sinun tarpeen saada hurmattua rakkaasi heti aamulla? Oletko aikeissa esittää äidillesi kysymyksen, johon vastaus on todennäköisesti kielteinen? Unohditko valmistella syntymäpäiväyllätyksen kämppiksellesi, mutta haluaisit kuitenkin yllättää hänet jotenkin?

No, vaikka käytettävissäsi ei olisi mitään näistä verukkeista, mutta satut kuitenkin heräämään ennen sitä toista tyyppiä, joka vetelee sikeitä samassa asunnossa kanssasi, ja satut olemaan sopivan yllätysmielisellä fiiliksellä, voit kokeilla tätä: hiivi laittamaan yllätysherkkuaamiaista salaa ja herätä toverisi tarjoilemalla aamiainen suoraan petiin.

Minun tapauksessani temppu toimi odotetusti. Aamiaisyllätyksen kohde (Krotti) heräsi ilahtuneena, yllätysherkkuaamiainen pyyhki pois edellisen illan kurjistuneisuuden ja päivä pääsi alkamaan oikein mukaviaisesti. Yllätysherkkuaamiaisen tulisi tietysti koostua ruuista ja juomista, joista asianomainen pitää. Tässä tapauksessa aurinkoleivät (raa'aksi jätetyllä keltuaisella ja ripauksella mustapippuria) olivat ilmeinen valinta.

Kannattaa kokeilla aurinkoleipiä, jos paahtoleivät ja paistetut kananmunat maistuvat. Kyse on yksinkertaisesti paahtoleivistä, joiden keskelle leikataan aukko, siihen rikotaan kananmuna ja kokonaisuutta paistetaan sen verran, että muna on riittävän kypsää. Joku on peräti postannut reseptin Kotikokki-sivustollekin. Siitä vaan kokeilemaan.

3 kommenttia

 1. Noi leivät on tosi hyvä ja hauska idea, pitääkin joskus yllättää tuo tyyppi! Meillä ei kyllä yleensä ole paahtoleipää, täytyy ihan sitä varten sitten ostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, joo! :D Niitä kyllä voi varmaan tehdä myös muista leivistä, jos vaan on tarpeeks isoja siivuja, että keskelle mahtuu tekemään riittävän suuren reiän munaa varten. (Tirsk.) Mulla on aina Fazerin täysjyväpaahtoa. Se on jopa suhteellisen terveellistä ollakseen vehnäleipää. (Mut samasta sarjasta löytyy myös täysjyvämoniviljaa, joka olis vielä parempaa, mut en ite viitti syödä sitä kovin usein, koska siinä on muistaakseni myös ruista, joka aiheuttaa mulle mm. vähemmän hauskoja wc-seikkailuita.)

   Poista
  2. Ja ai niin, se on muuten yllättävän vaikeeta saada yllätysaamiainen tehtyä niin, ettei toinen herää ja tuu keittiöön ihmettelemään, et mitä täällä nyt on tekeillä. :D

   Poista