blogi luonnosta ja luonnonläheisestä elämästä

Puolukkakakku Kinuskikissaa mukaillen

1.10.2015

Krotin sisko Ainokka oli käymässä ja halusi leipoa jotain. Niinpä teimme tätä kinuskikuorrutteista puolukkakakkua, jonka alkuperäinen resepti on Kinuskikissan kirjasta (Kinuskikissan helpot suosikit). Muokkasimme sitä hiukan vähentämällä taikinasta sokeria ja lisäämällä kaurahiutaleita.

Teimme kakkua puolikkaan annoksen alkuperäisestä reseptistä, mutta kinuskia koko annoksen, joten sitä tuli tosi reilusti, myös kakun ympärille lautasen reunoille. (Yli virrannut kinuski ei näytä kovin edustavalta, mutta oli hyvin olennainen osa koko juttua.)


Kinuskikuorrutteinen puolukkakakku

50 g voita
2 munaa
1,5 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1/2 rkl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
3/4 dl maitu... eikunsiis maitoa
200 g puolukoita

2 dl fariinisokeria
2 dl kuohukermaa

puolukoita

Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää munasokerivaahtoon vuorotellen kuivien aineiden seosta, voisulaa ja maitoa nuolijalla käännellen. Sekoita puolukat taikinaan. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halkaisijaltaan noin 20 cm). Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa 40-50 minuuttia. Varmista kypsyys puutikulla. Kumoa kakku ja anna jäähtyä.

Mittaa kattilaan fariinisokeri ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi. Alenna lämpöä ja jatka keittämistä noin 15 minuuttia. (Mistä tietää, että kinuski on valmista: tiputa pisara kinuskia lasilliseen kylmää vettä - jos se jää ehjäksi nokareeksi lasin pohjalle, kun veden kaataa pois, se on valmista.) Kaada kinuski kuumana kakun päälle. Siirrä viileään jäähtymään. Koristele lopuksi puolukoilla.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti