blogi luonnosta ja luonnonläheisestä elämästä

Herkkutatteja ja parvekepuutarhan perunoita

8.9.2014

Keskikesä oli niin kuiva ja kamalan kuuma, että olin jo luopunut toivosta sienisadon suhteen, mutta mitä vielä! Kyllä tänä syksynä näyttää tulevan sieniä ihan yhtä lailla kuin viime vuonnakin. Herkkutatti on hyvin satoisa juuri nyt. Saimme ihanan tattisaaliin kokattavaksi oman sadon tuoreiden perunoiden kanssa.

Uusien perunoiden kausi alkaa olla ohi, kun kaupan hyllystä ei löydy enää liki kuorettomia pikkupottuja. Onneksi kotiviljelijän sato vasta valmistuu silloin. Uudet pikkuperunat mielletään ennen kaikkea kesäkuun herkuksi, mutta kun itse viljelee, niitä saa myös syyskesällä. Vaikka kuvio onkin minulle tuttu jo lapsuudesta, siitä tuli kuitenkin ihan erilainen fiilis nyt, kun perunoita nosteli perinteisen kasvimaan sijaan muuttolaatikosta parvekkeella.

Oli tosi siistiä kerätä perunoita suoraan omalta parvekkelta. Se oli jotenkin ihan eri tavalla siistiä kuin muiden kasvien sadonkorjuu - ehkä koska perunoista näkee kasvuvaiheessa vain varret, eikä tulevaa satoa pysty juuri ennustamaan. Naattien kiskominen oli kuin lahjapakettien avaamista.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti