blogi luonnosta ja luonnonläheisestä elämästä

Myslipatukoita vaellukselle

3.8.2014

Olen valmistautumassa pidemmälle retkelle. Tahtoisin mättää myslipatukoita vaelluksilla, mutta kauppojen valikoimasta on paha löytää sopivia, jos sattuu olemaan koko maailmalle allerginen. Pähkinät ja vehnä tuppaavat olemaan yleisiä ainesosia. Valmiita patukoita ostamalla joutuu myös helposti maksamaan itsensä kipeäksi.

Niinpä päätin leipaista itse. Törmäsin Ylämäki-blogissa hyvän oloiseen perusreseptiin, jota päätin soveltaa allergiayhteensopivaksi. Voin syödä cashewpähkinää, joten se pääsi merkittävään rooliin. Muut ainekset arpoutuivat fiiliksen ja mahdollisuuksien mukaan. Ihan kelvolliseen lopputulokseen päädyttiin.

Myslipatukat GL
yksi pellillinen

10 dl kaurahiutaleita
5 dl rouhittua cashew'ta *
5 dl kuivattuja karpaloita *
3 tl vaniljasokeria
3 dl vaahterasiirappia

Sekoita kaikki ainekset kunnolla käsin rutistellen. Junttaa tasaiseksi tiiviiksi kerrokseksi pellille leivinpaperin päälle. Paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä. Leikkaa veitsellä patukoiksi.

*) Tähän voi käyttää periaatteessa mitä tahansa pähkinöitä ja kuivattuja marjoja tai hedelmiä, mutta olen kokeillut vain näillä, joita itse pystyn syömään. Myös eri mausteita voi kokeilla ihan miten tykkää. Esimerkiksi kuivattuja omenanpaloja ja kanelia kannattaa ehkä kokeilla.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti