blogi luonnosta ja luonnonläheisestä elämästä

Kevään ensimmäinen päivä?

14.2.2017

Turussa oli eilen kuusi astetta lämmintä. Auringonpaiste ihan oikeasti lämmitti kasvoja. Oli toki melko tuulista, joten erikoisen leppeä päivä ei ollut, mutta ilma tuoksui kuitenkin keväältä ja tiaiset lauloivat aivan hillittömästi. Tunnelma oli selvästi muuttunut. En voinut olla ajattelematta, että voisi olla jo kevään ensimmäinen päivä - vaikka olikin vasta helmikuun kolmastoista.


Inspiroiduin tulppaanien heleistä väreistä ja lakkasin kynteni vaaleanpuna-keltaisiksi. Lyhyetkin kynnet voivat mielestäni olla sopivasti lakattuina olla oikein tyylikkäät ja näyttävät. Käytännöllisyydestä ei ole pakko tinkiä ulkonäön takia.


Kun lähdin kaupungille, Turun kansallismaisema kylpi ilta-auringon kultaisessa valossa, ja varjoni piirtyi pitkänä rantapolun nupukiville. Aurajoen jäälle on alkanut kertyä vettä - eiköhän oja pian vapaudu jäistä.


Ai niin, tänään on joku ystävänpäivä. Lienee kohdallaan siis myös toivottaa hyvää sitä!

8 kommenttia

 1. Eilinen oli kyllä harvinaisen keväinen ollakseen helmikuu. Kauniit kynnet!

  VastaaPoista
 2. Ihana, siellä näyttää melkein jo kesältä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, niinpä, ja tänään oli vielä lämpimämpää, tai ainakin tuntui siltä, kun ei ollut tuulta.

   Poista
 3. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että kevät alkaa siitä kun kuulee ensimmäisen mustarastaan laulavan. Eilen kuulin. Vähän se oli vielä sellaista hapuilevaa, mutta ihan selvästi laulua kuitenkin.

  Eiköhän me kuitenkin joku takatalvi saada vielä, eihän sitä oikeaa ole ollutkaan. Mutta sitä ennen pitää nauttia näistä ihanista aurinkoisista päivistä! Söpön vaaleanpunaisia hattaroita ja iltataivaita on kyllä nyt ollut tässä jokusen päivän putkeen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä. En ole kyllä vieläkään kuullut sitä, vaikka jo viime kuussa olisi ollut potentiaalisia lauhoja jaksoja. Pitäisi kai kierrellä sopivia paikkoja intensiivisemmin iltaisin ja aamuisin.

   Mutta kyllä, aivan varmasti. Jos ei nyt, niin vappuna viimeistään. Ja totta! Tänään oli myös hulppean pinkki auringonnousu.

   Poista
 4. No onpas Turussa tosiaan jo keväisen näköistä! Antaa toivoa meille muillekin. :) Toivotaan, ettei maaliskuussa tule enää mitään takatalvea lumikaaoksen muodossa. Ystävyyttä tähänkin päivään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ei sitä takatalvea tosiaan toivoisi, vaikka kyllä se sieltä ihan varmasti vielä tupsahtaa... :D

   Poista